Реклама / Ads
12| 17517 |26.05.2016 ЪNDERGROUND

За първи път във Фрог: Вижте как Сумиста деребейства в шуменския арест /снимки/

.
Сумиста и трима надзиратели си хортуват сладко, сладко...
Заради покровителството на групата за мокри поръчки „Килърите”, бившият началник на шуменския следствен арест Христо Гичев, сега общински съветник от АБВ във Велики Преслав, беше осъден на 5 месеца затвор условно. Фрог ви информира, че решението е окончателно на ВКС.
 

Преди шест години Гичев, който до тогава уж съблюдаваше реда и дисциплината в ареста, сам се озова зад решетките. Беше хванат от служители на ГДБОП, че позволява на лидера на бандата Петър Стоянов-Сумиста да си прави каквото си ще. Влизал е в дежурната стая, разхождал се е свободно из следствения арест, обаждал се е непозволено на близки от канцеларията на Христо Гичев и т. н. Любопитното е, че той е задържан и заради съпричастност към "сценариите за лошо здравословно състояние" на Петър Стоянов. „По време на обиски в кабинета и дома му той доброволно е предал 43 запечатани плика с медикаменти, част от които трябвало да бъдат предадени на Сумиста.

 

Бившият началник на ареста доброволно е предал и документи за автомобил от 1992 г. на името на дъщеря му, за който има съмнения, че е получен срещу услуги, съобщиха тогава от прокуратурата. Междувременно тя погна Гичев и за намерени боеприпаси и неправилно съхранявано законно оръжие. При претърсване в дома му са открити боеприпаси и законен пистолет с осем патрона, предаден доброволно от съпругата му. Оръжието не било съхранявано по надлежния ред в огнеупорна каса, а в пригоден тайник.

 

Докато се точи разследването и съдебната сага, Гичев стана спец по крави. Той оглави бизнеса на пенсионирания директор на РДВР- Шумен – Кирил Тошев. Клиенти на фермата не скриха пред Фрог, че на подсъдимият му липсвал търговски нюх и познания за животните и с него трудно се правило пазарлък.
Заради проточилия се съдебен процес, миналата година Христо Гичев успя да влезе чист и неопетнен в шуменския общински съвет като член на АБВ. Любопитното е, че самият Петър Стоянов винаги е отбелязвал близките си връзки с лидера на АБВ и държавен глава Георги Първанов. Парадираше с визитки, от които става ясно, че му е бил съветник по въпросите на спорта.

След окончателното приключване на съдебния процес Фрог пуска за първи път няколко снимки, от които се вижда как на Сумиста се е гледало не като на арестант, а като на скъп гост зад решетките. Фотосите са от материалите по делото, които след края на съдебната сага, са достъпни.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6290 |26.05.2016 Само във Фрог: Хиляди столичани бесни заради спрян трамвай, автобус има на час . 0| 4710 |25.05.2016 Бивш шеф на следствен арест с условна присъда, закрилял Сумиста от „Килърите” . 3| 5038 |25.05.2016 Вижте кой е новият лидер на талибаните?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads