Реклама / Ads
10| 17470 |23.07.2018 ЪNDERGROUND

Пазарджишки ченгета пред Фрог: Шефът кара раздрънкан „Ситроен“, а в почивните дни-лъскав джип

.
Йордан Рогачев
Шефът идва на работа през седмицата с раздрънкан „Ситруен“. През почивните дни обаче го виждаме зад волана на луксозен джип „Рейндж Роувър“ за 100 бона.
 

Това разказаха пред Фрог нюз полицаи от Пазарджик за най-дългогодишния директор на местната полиция Йордан Рогачев. Според медийни публикации зад гърба му стои депутата от ДПС Делян Пеевски. В града упорито се говори, че за негов покровител се смята и  кмета на Пазарджик Тодор Попов.

 

Подчинените на Рогачев казват, че финансовото му благополучие се виждало от километри. Упорито коментират, че наскоро си купил жилище във Велинград. Отделно от това  ремонтирал и семейната си къща в гр. Стрелча. Иначе живеел и в Пловдивски квартал в луксозна къща с басейн. Говори се, че стяга апартамент в столицата.

 

Това, което най-много дразни блюстителите на реда е двойният аршин към бизнесмените в региона. Най-тежко било положението с предприемачите, които се занимават с дърводобив. Обществена тайна било кои да се „удрят“ и кои да се пазят. Знаело се, че това ставало по заръка от най-високо място. Тези, които искали да имат спокойствие, си плащали, уточниха източниците ни.

 

Другото, което тровело атмосферата в дирекцията е, че се пазели хората на ДПС. На тази основа възникнали разпри между служителите с български и арабски имена. Източниците ни разказаха за това, че по време на изборите, ченгетата преследвали основно за купуване на гласове в полза на партии, различни от ДПС.

 

За връзка на Рогачев с депутата от ДПС Делян Пеевски за първи път намекна Румен Петков. През август 2014 г.  в телевизионно интервю той говори за схема за  купуване на гласове в града . „Два месеца питам имало ли е период, в който министър Йовчев е смятал  Пеевски за незаобиколим фактор в политиката.  Този начин на мислене определя редица процеси, които изкараха на улиците хиляди хора. В секциите с концентрация на ромски гласове доминарат ББЦ и ДПС.

 

Има сигнали, че правоохранителната система в различни дирекции правеше невъзможна борбата срещу купения вот.  Нека кажат имало ли е среща на Пеевски с  директора на пазарджишката дирекция, присъствал ли е е Йовчев и всичко приключва“, заявява Петков.

 

Столът на Йордан Рогачев съвсем леко се разклати в края на 2016 година. Тогава премиерът Бойко Борисов заяви, че ако той не се справи с контрабандата, ще се раздели с поста. Думите му накараха Рогачев светкавично да прекъсне отпуската си. След това Борисов повече не отвори дума за него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 10417 |12.06.2018 Бизнесмен пред Фрог: Спeциалните методи на спецпрокуратурата включват лъжата . 7| 15850 |09.06.2018 Панчев казал на ченгетата за Пелов: Пръв съм аз, после е Петко Мустака . 11| 22470 |21.05.2018 Бизнесмени пред Фрог: Гербаджийски съветник застроява залива „Болата” до нос Калиакра . 2| 11081 |17.05.2018 Ужилен бизнесмен пред Фрог: Наивно е да мислим, че Европа не вижда корупцията ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads