Реклама / Ads
46| 7771 |28.04.2021 ЪNDERGROUND

Протестиращи от ВМРО нападнаха Антоанета Стефанова и Тошко Йорданов

.
Пред президентството Източник: БГНЕС
Протестиращи от ВМРО нападнаха на излизане от президентството делегацията на ”Има такъв народ”. Привържениците на ВМРО викаха ”Тошко - позор, оставка и затвор”.
 

Пред президентството протестиращите скандираха още "Турски мекерета" по адрес на ИТН.


.
Малко по-късно протестиращите обсадиха колата на Тошко Йорданов и Антоанета Стефанова. Скандират им "Мутри Вън" и "Еничари".


Протестът на ѝвмро започна пред сградата на Народното събрание заради готвените промени в Изборния кодекс. Основното изменение, което воеводите не приемат е текстът, свързан с отпадане на ограничението на броя секции в чужбина.


.

Снимка: БГНЕС


"Днес народните представители са на път да извършат национално предателство, тоест да позволят в Република Турция да няма ограничение на броя на секциите за гласуване, което ще позволи на Ердоган да организира 200-300 000 души да гласуват за определена българска партия, което ще е пряка намеса във вътрешните работи на България", обясни мотивите за протеста Юлиан Ангелов.


.
Снимка: БГНЕС

 

"Това, което ще гласуват днес, означава Ердоган лично да се намесва във вътрешните работи на държавата. Нещо, което не се е случвало 10 години", заяви Александър Сиди.

Протестиращите впоследствие се преместиха пред президентството и скандират "Турски мекерета".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 12340 |15.09.2020 Адвокат разкрива за още брутални полицейски издевателства срещу мирно протестиращи на 2-ри септември . 20| 12826 |29.07.2019 Само във Фрог: МВР пуска свои да слухтят сред протестиращите срещу Гешев . 16| 8427 |06.08.2014 Скандал! МВР ограничава връзката на журналисти с протестиращи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads