Реклама / Ads
44| 18131 |07.10.2014 ЪNDERGROUND

Разхищение в МВР! Шеф на пожарна вози със служебен джип щерка си на училище

.
Червенит джип стои до училището
Шефът на пожарната във Варн комисар Тихомир Тотев кара щерка си на училище със служебен джип. За това алармираха пред Фрог нюз възмутени родители от СОУ „Климент Охридски”, които ежедневно виждат това. Високо проходимата кола, която е червена на цвят, се използва при бедствия и аварии и се пази само при екстрени ситуации, обясниха от местната полиция.
 

Оказва се, че училището се намира на около 10 км. от работа на комисаря и е в съвсем друга посака. Твърди се, че  той има друг служебен автомобил „Опел”, с който  го карат по дела. Любопитното е, че домът на Тотев е на около един километър от пожарната, като това разстояние може да се измине пеш. От началото на учебната година ученичката на комисаря, обаче се радва на изключително внимание. Присъствието на червения джип, който е с лампа от край до край, породило притеснения у родителите дали в училището има инцидент. Явно усетил, че това което прави не е съвсем в реда на нещата, шофьорът започнал да спира не пред входа, а на улицата до оградата на школото, разказаха свидели, които предоставиха  снимки за присъствието на въпросния джип до школото.  

 

Всяка сутрин от 15 септември до сега, служебният автомобил, който нощува в сградата на пожарната на бул. "Сливница" 159, се взима от шофьора на Тотев. Вместо огнеборецът да извърви пеша разстоянието от дома си до службата, колата изминава около километър до дома му, за да го вземе заедно с детето му. След това джипа пътува по Крайезерния път до центъра, където се намира СОУ "Кл. Охридски". Дъщерята се оставя, след което  шеф и шофьор се връщат по същия път до пожарната. Така изминават всеки ден над 10 км, за да водят пожарникарското отроче на училище. Как е оправдан този маршрут в пътната книжка на колата, не е ясно. Запитан дали кара щерка си на училище със служебния джпи Тотев дълго мълча. След това каза: Да, не можа да скрия, случвало се е. Той светкавично побърза да се оправдае, че трябва жена му и децата му да са навреме на школо, а той на работа. Малко след това се обадиха от централната администрация на пожарната с молба да си помислим дали да пускаме информацията. „Нали знаете как е в МВР!”, обясниха ни лаконично оттам. Казаха също, че това не е толкова важно, за да занимаваме читателите ни с този въпрос.

 

 Според вътрешните правила на ведомството, използването на служебен автомобил за лични нужди е сериозно нарушение.  За никого не е тайна, че в момента министерството се намира във финансов колабс. Отделно от това много патрулки нямат бензин да изминат същите тези 10 километри. Много оперативни работници в страната отиват да вършат работа  за своя сметка с личните си коли.    

 

Този случай показва, че в МВР се мери с различен аршин. На 15 януари 2013 г. бе уволнен началниъта на КАТ - Варна, гл. инспектор Валери Борисов. Заповедтта за освобождаване бе уронване на престижа. Причината е, че той е зареждал гориво в личния си автомобил със служебна карта на МВР - един път за 11 лева и втори за около 50-60 лв. Твърди се, че през почивните дни Борисов е пътувал до къщата си в село Климентово със служебното "Порше" на КАТ. От обясненията на Борисов става ясно, че е пътувал до болния си от рак баща, който дни по-късно почива.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 19231 |04.10.2014 Арестуваха Църо от „Наглите“ на о. Пукет за източване на карти . 29| 17887 |01.10.2014 Близка до Йордан Цонев фирма дължи 10 млн. лв. на КТБ . 75| 24823 |29.09.2014 greshka24 . 38| 33275 |25.09.2014 Лакомото мече и Ушко ръководят МВР, Котьо дирижира ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads