Реклама / Ads
0| 8695 |15.12.2016 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Адвокат се отказа да защитава Кеца от „Килърите ”

.
Васил Костов-Кеца
Адвокатът на осъдения на доживотен затвор без право на замяна Васил Костов-Кеца от „Килърите ” изненадващо се отказа да го защитава, научи Фрог нюз от негови близки. Магистратите от Варненския апелативен съд утре ще се произнесат по молбата на Кеца да се възстанови срока за обжалване на тежката му присада пред ВКС.
 

Странното е, че през май т. г., когато Кеца лично е бил уведомен на последното съдебно  заседание във Варна, че има 14 дневен срок за обжалване на присъдата, той не е реагирал. Почти 7 месеца по-късно се сеща за това и пише жалба, без да обясни за причините, довели до  изпускането на сроковете. Васил Костов „извади късата клечка”, след като адвокатът му не спази срока за представяне на допълнение към жалбата до ВКС  и така присъдата му влезе в сила преди делото да е стигнало до трета, последна инстанция. Жена му Снежанка също се включи в писането на жалби. Парадокс е, че нейната допълва тази на защитата, която е закъсняла и се счита за несъществуваща в правния мир. Всички тези  документи на практика обикалят съдебните инстанции и макар, че исканията на Кеца и защитата му се отхвърлят, това блокира крайният изход от  мегаделото  „Килърите ”.  Не се изключва вероятността по този начин да се шиканира  процеса.

 

Преди няколко дни в медии беше публикувана информация, че подсъдимите от престъпната банда с лидер Петър Стоянов-Сумиста  са отървали доживотните присъди и са осъдени само за рекет  и лихварство. Това не отговаря на истината, тъй като според мотивите на ВКС  в случая става дума за организирана престъпна група за убийства. Отделно от това ВКС  предстои тепърва  да се произнесе  по доживотните присъди на Сумиста  и на Георги Вълев за екзекуцията на шуменския бизнесмен Румен Рачев и адвокат  Петър Лупов. Присъдата на Васил Костов вече е влязла в сила и се изпълнява. Криминалисти не изключват вероятността  бандата да се опитва чрез дезинформация да повлияе на свидетелите на финалната права.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7459 |15.12.2016 Само във Фрог: ДПС пробутва свой човек за шеф на ДАИ-Плевен . 4| 9274 |15.12.2016 Само във Фрог: ДФ „Земеделие” купува златни компютри за половин милион . 10| 10770 |15.12.2016 Адв. Хаджигенов за Фрог: „Heil Borisov” е антитерористичният закон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads