Реклама / Ads
6| 10429 |15.03.2019 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Човек от ръководството на плевенската полиция замесен в наркосхема, сочат свидетелски показания

.
Човек от ръководството на полицията в Плевен е замесен в престъпна схема с наркоиграчи. Това става ясно от показания на няколко човека, дадени пред специализирания наказателен съд, с които Фрог нюз разполага. Медията ни многократно алармира за това, че местни ченгета на високо ниво са поръчвали на наркодилъри да поставят дрога в коли, офиси и домове на свои опоненти.
 

Разследване на Нова тв показа видео, на което се вижда как известният плевенски наркоиграч Ивелин Иванов-Мечката, осъждан за наркотици, се среща в хранителен магазин с началник-сектор на Второ районно Цветомир Илиев. В един момент Мечката дава плик на Илиев. Човек, скрил лицето си прави предположение, че това са пари. От репортажа се разбира, че полицията знае за тези обвързаности, но си трае. Шефовете на ОДМВР-Плевен пък се правят на ударени, като заявяват, че ще разследват случая. Припомняме ви, че Фрог нюз пише за този проблем от близо два месеца. От телевизионния репортаж стана ясно още, че записът от магазина е бил иззет от полицията.





В показанията пред съдия, обаче са посочени имената на още няколко полицейски началници, като съпричастни към аферата. Засега те остават в сянка. Цялата схема е известна на дирекция „Вътрешна сигурност“, но оттам се правят на „ударени“. Има данни, че се правят опити случаят да се покрие.  В момента Мечката, заедно с няколко човека от групата са в ареста от началото на януари т. г., след изненадваща акция на ГДБОП. Дотогава те били сигурни, че никой няма да ги пипне от плевенската полиция заради създадените „партньорски отношения“.  

 

Адвокатът на Мечката заяви по НТВ, че клиентът й знае много за отношенията с полицаите. Дали ще се стигне до разкрития и арести от страна на МВР и прокуратурата, тепърва предстои да видим.  Междувременно от вътрешното ведомство са предприети действия, за да се разбере откъде Фрог нюз се е сдобила с чувствителната информация.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 11603 |08.03.2019 Само във Фрог: Емилиян Гебрев е отровен в гаража му, сочи версия на МВР . 34| 20578 |27.02.2019 Само във Фрог: Още двама бизнесмени отровени у нас по схемата на „Гебрев“ и „Скрипал“ . 11| 16887 |23.02.2019 Само във Фрог: Тайно се разпространяват признания на наркоиграчи пред съда за престъпления на плевенски ченгета . 9| 14664 |21.02.2019 Само във Фрог: Шеф от СОБТ правил тайна среща с руски агенти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads