Реклама / Ads
3| 13530 |29.11.2018 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Инспекторатът на МВР проверява нови скандални факти за шефа на полицията във Враца

.
Янко Янколов
Инспекторатът на МВР проверява още скандални факти за шефа на врачанската полиция Янко Янколов. Както Фрог съобщи преди няколко дни Янколов стана обект на проверка, след като срещу него бе пуснат сигнал за нередности и съмнения за злоупотреби.
 

От информация на Фрог от АПИ става ясно, че камерите на агенцията са прихванали Янко Янколов всеки ден са пътува със служебната кола от София до Враца и обратно. Това е станало от 12-ти ноември до 26 ноември. Това означава, че за 20 дни служебният „Лексус“ е изминавал на ден по 230 км. Според наши източници пътната книжка за изминатите километри  и разходите са разписани от шофьора на Янколов, който не е пътувал с него до столицата.

 

Това означава, че мъжът, макар и невинен, може да бъде подведен под отговорност. Въпросната кола, според вътрешните правила, не е дадена лично на Янколов, а за ползване от цялото ръководство на местната полиция, което предполага, че трябва денонощно да е във Враца на разположение.

 

 Ченгетата от Враца ни алармираха и за конфликт на интереси. В момента Янколов е назначил за временен заместник Красимир Йончев. По правило той трябва да контролира работата на началниците на районни управления. Оказва се, че такъв началник е неговият брат. Той оглавява районното в Бяла Слатина.

 

 „Янколов не говори с колегите. Всички сме под достойнството му. Показва ни пълно безразличие, сякаш е от друг свят и не ходи по земята. Чудим се откъде му е самочувствието“, признаха редови ченгета.

 

В официалният сигнал срещу Янколов се съобщава за това, че той неправомерно ползва жилище, което на всичко отгоре се  ремонтира за сметка на бюджета на МВР. Припомняме ви, че Янко Янколов е кадър на СДВР. Бил е оперативен в звеното по противодействие на кражбите. Там става близък с бившия главен секретар Георги Костов и сегашния директор на НСБОП Ивайло Спиридонов.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 10275 |26.11.2018 Само във Фрог: Взрив в автосервиз, спечелил обществена поръчка за ремонт на полицейски коли . 4| 7018 |06.11.2018 Само във Фрог: След 20 г. затвор и осъдените на доживот ще могат да излязат на свобода . 12| 10402 |06.11.2018 Само във Фрог: По 50 лв. се търгува информацията за катастрофа с жертви, адвокати се избиват за „кръвнината“ . 8| 20246 |31.10.2018 Само във ФРОГ: МВР крие въоръжен грабеж в София за близо 500 хил. лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads