Реклама / Ads
0| 7842 |03.08.2016 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Още петима полицаи с обвинения за трафик на бежанци

.
Още поне петима служители на „Магистрална полиция”-СДВР ще бъдат обвинени за участие в организирана престъпна група за подкупи , свързано с трафик на нелегални имигранти в близко време. Това научи Фрог нюз от разследващите.
 

На 28 юли през нощта агенти на „Вътрешна сигурност”-МВР атакуваха караулката на пътя за Сливница и задържаха четирима полицаи за „екскортиране „ срещу заплащане на нелегални имигранти.

Георги Жеков, Продан Георгиев, Николай Григоров и Красимир Евтимов бяха задържани като организирана престъпна група. Оказало се, че вместо да си вършат работата сами превозвали бежанци по канала към сръбската граница, имали камера за нощно виждане за 18 000 лв. В апартаментите на заловените ченгета са открити хиляди евра, злато, пушки за по 40 000 лв, а единият полицай карал скъп „Мерцедес”, който не можел да си позволи със заплата от 1000 лв.

Вчера още един техен колега е привлечен като обвиняем за участие в организираната престъпна група за взимане на подкупи от трафик на имигранти, научи Фрог. Очаква се до края на месеца още четирима служители на „Магистрална полиция” да бъдат привлечени като обвиняеми със същите обвинения.

Покрай арестите на ченгетата е образувано и разследване за това кой им е плащал за „полицейския канал” към Драгоман, твърдят разследващите. Следствието е възложено на ДАНС. Публична тайна е, че въпросният канал се организира и финансира от известен ромски клан от Костинброд. Като заплащане ромите изискват само злато.

Стефан Ташев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4678 |03.08.2016 Раниха двама полицаи в цигански бой в Сандански . 2| 11938 |02.08.2016 П. Симеонов за Фрог: Възможен е хаос, ако Борисов се кандидатира за президент . 0| 7162 |02.08.2016 Само във Фрог: Бизнесът с имигрантите от Видин се мести към София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads