Реклама / Ads
15| 12717 |15.12.2014 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Писмо на стрелеца Петко от Лясковец до българите

.
Петко Петков в съда
Соченият за убиец Петко Петков от Лясковец изпрати поздравително писмо до цялото общество по случай предстоящите празници-Коледа, Стефанов ден и Нова година. Фрог го предоставя на вниманието ви.
 
В него той пожелава: „Борете се постоянно с корумпираните държавни мижетурки”. Нарича майка си Стефка „светица” и признава, че е готов на всичко за нея.
Петков беше арестуван след зрелищна акция на СОБТ в дома му в Лясковец на 12 март. т. г. При щурма на апартамента беше убит командоса Емил Шарков. Тогавашното ръководство на МВР опита да си измие ръцете с местните ченгета, които според думите им отишли да снимат дама на Петко ден преди акцията и така го предупредили. След акцията стана ясно, че баретите нямат достатъчно оборудване за подобни действия. Животът на ранения Петко беше спасен.

По-късно го пратиха в Ловешката психиатрия, където се установи, че той може да носи наказателна отговорност. Майка му Стефка пък беше приютена, тъй като се оказа, че жилището им е разбито след полицейската акция. По време на служебното правителство МВР започна нова проверка по случая. Установиха са фрапиращи нарушения, извършени от хора, които до този момент са се скатавали. Става дума за психологическо становище, което е било написано едва след трагедията.

Майката на убития командос Емил Шарков-Ваня Рипчева упрекна за смъртта на сина си лично главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Тя поиска прокуратурата да направи ново, обективно разследване. Обвинението срещу Петко все още не е внесено в съда. Адвокатът на стрелеца- Иво Пазарджиев пусна бомба през септември, като заяви, че няма доказателство, че Петко Петков е застрелял командоса Емил Шарков и е ранил колегите му. Защитникът му каза, че поведението му не е било в посока саморазправа със силите на реда и самоуправство, а търсене на законност и справедливост. По думите на адвокат Пазарджиев, до момента няма данни Петко Петков да е стрелял и е възможно не той да е убил Емил Шарков. „Дали има, или няма гилзи, това не означава, че ако има намерени гилзи, Петко Петков ги е изстрелял. Има две-три съдебни инстанции, които трябва да решат дали Петко Петков е виновен”, допълни тогава адвокатът.

Вижте цялото писмо, което е в две части:

Първа част

Втора част
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 10451 |19.11.2014 Кольо Босия пред Фрог: За 6 месеца в ДАИ са продадени 190 книжки на неграмотни хора . 25| 15497 |18.11.2014 Кольо Босия пред Фрог: На мушката сме на ЕК, заради чудовищната корупция в ДАИ . 10| 18836 |13.11.2014 Фрог разкри: (Само)Убит автоинструктор се готвел да разкаже за корупцията в ДАИ . 14| 14467 |18.08.2014 Пострадали пред Фрог: Главестия дава един милион за свободата си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads