Реклама / Ads
0| 10650 |24.11.2016 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Заведение в Любимец бълва развалена храна, държавата безсилна да го спре

.
Част от проблемното заведение и паркингът пред него Източник: Фрог нюз
Заведение, стопанисвано от фирма „Осман 72” ЕООД в Любимец бълва развалена храна. Парадоксалното е, че има натровени хора и въпреки предприетите законови мерки, инспекторите по безопасност на храните са безсилни да спрат дейността на обекта. Възмутени клиенти, минали през въпросното заведение, сигнализираха Фрог за безумната ситуация.
 

Те са категорични, че е застрашено здравето не само на редовните клиенти, но и на десетките шофьори на тирове, които ежедневно минават оттам. Случаят е класически пример за тотално погазване на закона и пренебрегване на разпоредбите на държавните институции, показа наша проверка. По чудо няма масово  натравяне, категорични са хората, минали оттам.

Въпросният обект работи от близо 5 години и се състои от две части-магазин и бистро. Макар и да изглежда неугледен на пръв поглед, той се  намира  на стратегическо място на влизане в Любимец, в посока Свиленград. В определени часове от деня паркингът пред ресторанта се пълни с камиони, а всички шофьорите задължително се отбиват да хапнат. 

 

Оплаквания на клиенти не е имало никога до януари т. г, когато от жалба на човек, посетел бистрото, става ясно, че навсякъде е непоносима мръсотия. Инспекторите от областната дирекция по безопасност  на храните светкавично извършили  проверка и се натъкнали  на куп нередности, сред които и недопустимо лоша хигиена. Мръсотия имало навсякъде, а цветът на пода дори не се виждал от наслоената мазнина. Проверяващите установили и други  недопустими неща. В  заведението се правел  ремонт, за който не  били предварително уведомени, както се изисква по закон. Ситуацията се оказала комична-докато някой си сърбал супата, друг къртел над главата му.

 

 Персоналът пък се оказал с нередовни здравни книжки, което създавало допълнителен риск за здравето на посетителите. Инспекторите се хванали за главите.  Предвид множеството нередности не им останала друга възможност, освен да предложат на шефа си обектът да бъде спрян, до отстраняване на нередностите. След като се запознал с доклада на подчинените си, началникът светкавично наложил забраната, с надеждата, че стопаните на заведението ще се поправят и ще изпълнят предписанията на експертите от агенцията по безопасност на храните. 

 

Малко  след това, обаче  постъпила дружа жалба за това, че търговията на развалени продукти процъфтява. Сформирана била нова комисия от дирекцията. Още с отиването станало ясно, че въпреки наложената забрана за дейност, обектът работи на пълни обороти. Паралелно с това и строителството било в разгара си.  В началото на март проверяващите се принуд или да заличат регистрацията на заведението. Законът не давал и друга възможност.

 

Този път, обаче срещнали невиждат  отпор от стопанката Величка Георгиева. Пред бистрото веднага се появила табела „Частен имот”. Целта била да се затрудни всяка следваща проверка, защото експертите от агенцията трябвало да викат вече и полиция.  Твърди се, че бизнесменката  започнала да ползва юридически съвети как да действа, за да прецака  контролните органи. Клиенти твърдя, че се стигало до там заведението превантивно да се заключва, барабар с посетителите, за да няма изненади. Стопанката на обекта не мирясала. Започнала  контраатака, опитвайки се да дискредитира самите проверяващи. Скъсала се да  пише жалби до централата на БАБХ, в които обяснявала, че проверяващите я притискат, че са корумпирани и искат пари. Нито едно доказателство не приложила Георгиева, за да докаже твърденията си. Проверка на Фрог  установи, че няма сигнали за корупция  нито в МВР, нито в прокуратурата. Така твърденията на Величка останали да висят във въздуха като клевети. В момента двубоят вече се е пренесъл в полето на съда. Инспекторите са изчерпали всичките си правомощия да сложат нещата в ред, И докато случаят  се разреши в съдебната зала,  бистрото и магазинът работят под пълна  пара и в момента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5472 |24.11.2016 Шефът на БЛС пред Фрог: Пръстовите отпечатъци да бъдат спрени . 6| 18895 |23.11.2016 Само във Фрог: Борисов маха Ненчев като министър . 3| 15126 |23.11.2016 Само във Фрог: Скандално Ненчев удря ГЕРБ в министерството заради инвестициите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads