Реклама / Ads
13| 27574 |27.06.2017 ЪNDERGROUND

Сделка: Боршош без съд, но мълчи за политик с акции във в. „Уикенд”?

.
Ще се сблъска ли Боршош с Радев, Цацаров и Борисов? Източник: БГНЕС
Мирослав Боршош, довчерашен директор на НДК се съгласил да бъде отстранен от поста. Той обаче поставил условие да не бъде разследван от ДАНС и прокуратурата и да не бъде даден на съд.
 
В замяна той щял да запази в тайна, на кой висш политик е бил подставено лице във вестниците „Уикенд” и „Всеки ден” в продължение на няколко години. Хора от кръга на издателите и политиката го считали за любимец на въпросния висш управленец дълго време. Става дума за притежание над 33% от акциите на „жълтите” вестници. Сделката с „Уикенд” и „Всеки ден” била осъществена с активното посредничество на Делян Пеевски, депутат от ДПС. Стане ли обществено достояние кой политик държи тези дялове, кариерата му ще бъде застрашена, а заемания висш пост – разклатен, смятат запознати със задкулисието.

 

Още през 2009 г., когато ГЕРБ състави първото си правителство, собственичката на "Нова българска медийна група" Ирена Кръстева е купила най-тиражния жълт вестник или поне голям дял от него. По-късно стана ясно, че своя дял в изданието е продал само Недялко Недялков, а съдружникът му Мартин Радославов остава. Заговори се също, че парите Кръстева получила като кедит от КТБ. Веднага със „смяна на караула” в седмичника са били забранени критики и дори намек за критики към Бойко Борисов, прокуратурата, ДПС и ГЕРБ. Медийни експерти са категорични, че вече осма година за въпросните лица и партии се публикуват единствено възхваляващи ги текстове, а опонентите им биват оплювани и омаскарявани методично и брутално.

 

Боршош е бил част от тази тайна завера и обещанието му да си държи езика зад зъбите го е спасило от прокурорско преследване и съд.

 

9 млн. лв. от 2014 г. досега е загубата на НДК, твърди на свой ред министър Лиляна Павлова, която отговаря за председателствона на България на Ес през следващата година в София. С мотива за разхищения и хаос тя освободи Боршош.

 

Самият Боршош написа във Фейсбук, че отказва да работи под натиск и неприемливи условия.

 

Остава открит въпросът дали Павлова е уволнила Боршош по собствена преценка, или е изпълнила заповед на премиера Борисов. От друга страна е неясно дали Борисов и Боршош са се разбрали да спазят омертата за мълчание за собствеността на „Уикенд” и „Всеки ден” (Вече несъществащ). Не е ясно също в сделката за мълчание дали влиза и ролята, която е играла в ръководствата на двете издания Христина Емилова. Както и по чие нареждане е била въобще там.

 

През 2005 г. медии съобщават, че тогавашният директор на в. "Новинар" Мирослав Боршош е сред водещите архитекти на партията, която планира да направи ген. Бойко Борисов. Другият партиен строител е шефът на предизборния щаб на генерала полк. Цветан Цветанов.

 

Той и Боршош се подготвят за зам.-председатели на политическата формация на Борисов, разкриха пред "Политика" техни близки помощници.

 

Преди да стане директор на в. "Новинар", Мирослав Боршош беше шеф на младежката организация на СДС до 2003 г. На този пост той бе яростен застъпник на смяната на Иван Костов с Надежда Михайлова като лидер на СДС.

 

Боршош бе сред организаторите на инициативния комитет, издигнал кандидатурата на генерала.

 

Близоста му с Борисов проличава и при венчавката на Николай Бареков в сградата на Столична община – в кабинета на Борисов. Кум на Бареков е Боршош.

 

ВАЖНО! ДОКАТО КРАТКАТА НИ, НО СЪДЪРЖАТЕЛНА ДОПИСКА, НАБИРАШЕ СКОРОСТ, ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ УДАРИ ПО МАСАТА: БОРШОШ ОСТАВА, ЛИЛИ Е ГРЕШНИЦАТА. БРЕ, НАЛИ МУ БЕШЕ ЛЮБИМКА? КАКВО СТАВА, МАМКА МУ! СЮЖЕТЪТ СЕ ЗАВЪРЗА...


ЧЕТЕТЕ В РУБРИКАТА "ГЛАСЪТ НА ЖАБАТА" ПОСЛЕДНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ КОЙ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ЛЮБИМЕЦ НА БОЙКО.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 11291 |26.06.2017 Уволниха шефа на НДК Мирослав Боршош . 0| 4284 |31.05.2017 Цачева отстрани съдия по вписванията, мълчи за "Наглите" . 4| 5739 |16.03.2017 Абуаси за Фрог: Като мълчим на Турция, жертваме националната си сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads