Реклама / Ads
10| 9003 |08.12.2015 ЪNDERGROUND

И Сталийски протече от "Яневагейт"

.
И името на Александър Сталийски изплува в скандалните разговори
Бойко Борисов искал да се разбере с Янева лично. Тази информация стигнала да тогавашната шефка на СГС през мъжа, който взел завод "Рубин. Въпросното лице заявило: “Той си иска да се види с тебе и да си се разбере с тебе, така, че аз не мога да посреднича, съжалявам! Мога след като ти си говорила с него да го ръчкам после и да говоря...” Tова става ясно от поредната порция записи, които сайтът Биволъ публикува по скандала Яневагейт.
 

Мъжът, който взел завод "Рубин“ не е назован по име. Не е тайна обаче, че фабрика за стъкло в Плевен, която беше собственост на Цветан Василев, след краха на КТБ, беше придобита с цесия от новосъздадена компания. Сталийски и съпругата му Виолета Сечкова цедираха своите многомилионни депозити в КТБ на кухата фирма „Кепитъл Инвестмънт“, която впоследствие завъртя цесия за дълга на „Рубин“ към КТБ. При затварянето на банката Александър Сталийски имаше в нея депозити за 20 267 593,00 лв. и 2510 евро, а Виолета Сечкова за 10 143 336,00 лв. и 3 319,00 евро.

 

От разговорът се подразбира, че Владимира Янева се е обърнала за помощ къмСталийски – да ходатайства за решението на проблемите й пред премиера Бойко Борисов. Обаче бизнесменът отказал. В същият разговор Румяна Ченалова я пита: “Ами ти защо не отидеш и да си говориш с него?” , като визира Борисов. Янева обаче й отвръща: “Ами защото не искам.” Плаши ли се съдийката от лична среща се Борисов? Защо предпочита да изпраща ходатаи и комуникация с Viber? “ Сталийски пък изтече и в разговорите от Банкя. Там Мирослав Найденов обяснява как „Сашо“ завел при него тогавашния оперативен директор на „Стандарт“ Боян Томов и се „разбрали“ как да разпределят парите за реклама в медии на фонд „Земеделие“.

Междувременно прокуратурата издирва кой е мъжът с неизвестна самоличност от разговорите, за да провери дали срещу него не са прилагани СРС-та. От по-ранни публикации стана ясно, че той е много влиятелен. Способен е да редактира доклад, който Бойко Рашков трябва да внесе в Брюксел и да реши „какво да внесем и какво да не внасяме“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 11662 |06.12.2015 Депутатите Карадайъ и Зеленогорски купили апартаменти за жълти стотинки . 3| 11246 |03.12.2015 Само във Фрог: Съдружникът на изчезнал плевенски бизнесмен посяга на бизнеса му . 8| 9663 |02.12.2015 Интригата се заплита! Разговорите "Янева-Ченалова" са от СРС? . 32| 12473 |26.11.2015 Ченалова: Цацаров инструктираше Янева как да урежда дела, а тя - мен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads