Реклама / Ads
43| 12935 |22.03.2012 ЪNDERGROUND

Трактора и Румен Петков обсъждали създаването на нова партия

.
Това е най-пазената тайна в държавата, коментират магистрати Създаване на партия и нейното финансиране. Това е била основната тема на разговора на станалата вече прословута среща на басейна „Спартак” между Румен Петков, Алексей Петров, Пламен Галев и Ангел Христов (братя Галеви) през декември 2006 г.
 
Това научи сензационно „Торнадо” от свои източници, близки до МВР. Срещата била организирана по инициатива на тайния тогава агент Алексей Петров, а не както досега се тиражираше – от братя Галеви. Именно Трактора настоял за присъствието на министъра на вътрешните работи Петков с аргумента, че става дума за изключително важна информация, касаеща националната сигурност.

И до днес участниците в тайнствения разговор отклоняват въпросите за това какво са говорили на басейна „Спартак”, което създава впечатление, че може би наистина е  обсъждано нещо от голяма важност и секретност Не било обаче така, твърдят нашите източници. Петров, изправен сега пред Темида за връзки с Октопода, обяснил на срещата идеята да се създаде нова политическа формация, която да е нещо като сателит на БСП в нужните моменти, а през останалото време да имитира опозиционна дейност. На срещата станало дума и за начина на финансиране на новата партия.

Говори се също, че тогавашният президент Георги Първанов е бил не само в течение на идеята, но и стратег. Разбира се, сега е трудно да се докаже кое как е било, но мълчанието около темата на сгледата буди основателни съмнения.  В неформални разговори главният прокурор Борис Велчев също изразявал резервите си тайните около сбирката да продължават да се пазят. Той бил за разсекретяване на материалите  още повече че трима от участниците – Алексей Петров и братя Галеви, са подсъдими по дела от криминален характер.

В тайните служби и висшите магистратски среди се говори още, че на срещата е имало още един човек, когото никой до момента не упоменава. Това всъщност е може би най-мистериозната част в случая, за който никой не обелва дума. Участниците в срещата мълчат, а от ГДБОП твърдят, че записите са унищожени. Парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност също не стигна до истината, макар че изслуша всякакви хора, свързани по някакъв начин със скандала. Срещата между Румен Петков и братя Галеви през 2006-а на басейн “Спартак” не е била за предаване на важна информация, а за преразпределяне на територии в наркобизнеса. Целта е била да се разберат страните да не си пречат и да не воюват, за да не попаднат по този начин в полезрението на службите. Това заявява шефът на Агенция „Митници” Ваньо Танов  преди две години.

За установения контакт на „Спартак” между действащ министър и босове от подземния свят се разбра покрай парламентарно разследване на друг скандал по върховете на МВР през 2008 г. Тогава стана известно, че Румен Петков е имал две срещи с Галеви  Първата била в Дупница - тогава той беше призован от тогавашния кмет на общината Първан Дангов да каже за какво става дума. Втората среща е на басейна „Спартак”, а Петков се оправда, че поводът за провеждането й бил „напрежение” между престъпни групировки, изтълкувано в МВР като спънка за присъединяването на България към ЕС през януари 2007 г.

През юли 2009 г. бившият министър на икономиката и енергетиката и шеф на Софийската организация на БСП Румен Овчаров на заседанието на Градския съвет на столетницата в София заяви дословно: „Можем да задаваме въпроси за политическото генно инженерство. Кой и кога измисли, че създаването и подпомагането на РЗС ще ни помогне”.

По-късно, в шоуто на Иван и Андрей, Овчаров потвърждава своите думи: „РЗС е създаден от генните инженери в БСП.” Освен това Овчаров се възмути и кой вкарал социалистите в заблуда, че „Лидер” на бизнесмена Ковачки ще бъдат партньори на БСП.

Доцентът обещава, но не изпълнява
През ноември 2011 г. Алексей Петров, известен и като доцент по икономика, заявява пред медиите, че не е имало специални разузнавателни средства на срещата на басейн “Спартак” между него, бившия министър Румен Петков и братя Галеви. Той уточни, че контактът тогава е направен по служебна необходимост и по негова инициатива. „Писал съм доклад непосредствено след срещата”, обясни още той. По отношение на темите на разговор Петров посочи, че е готов да ги разкрие, след като бъде изслушан в Комисията за контрол на ДАНС.
Той обаче е бил в парламентарната комисия още на 12 ноември 2009 година. Тогава обаче не е казал и дума за темите, по които са си говорели с Галеви и Румен Петков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 13398 |07.02.2012 Парите на отвлечените се излели в джоба на Трактора . 47| 15984 |02.12.2011 Трактора бил „барото”, който командвал „Наглите” . 22| 10940 |21.11.2011 Трактора включи в защитата си и измамника Ник Щайн . 20| 14748 |07.11.2011 Следовател по делото „Октопод” влюбен в Трактора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads