Реклама / Ads
43| 39371 |09.06.2020 ЪNDERGROUND

Цветан Василев: Пеевски опитва да открадне ДПС от Доган. БТВ е подложена на рекет от мафията

.
Цветан Василев
Пеевски е човекът с амбиции да управлява държавата. И неговата майка го каза, че това му е била мисията. Той се опитва да се легитимира пред избирателите на ДПС и да открадне партията от Ахмед Доган. Това каза банкерът Цветан Василев в предаването „Алтернативата“ по „ТВ 1“.
 

БТВ днес е подложена на рекет от същия мафиотски център.  Това е мафиотския център, това е ДС. Проблемът не е в купуването на медии. Особено в парцалите на Пеевски. Те всички са на загуба. Проблемът е в  това кой издържа тези парцали? Някой позволил ли си е да разследва откъде идват парите за всички тези негови медии. Аз не знам и колко са. Сега дори стигнаха до наглостта да ангажират държавата да му разпространява парцалите.

 

Кабинетът „Борисов Три“  е най-лошото от правителствата на Бойко Борисов . В „Борисов Три“ виждаме пълната симбиоза между Борисов от една страна и Пеевски и Доган от друга.






Държавни пари в КТБ не е имало. Тя беше обслужваща банка на енергетиката. Имате ли представа сега къде са парите на държавата? Рекетът върху мен бе от по-различно естество. Божков се е нуждаел от определени лобистки закони. Заявявал съм, че ако някой в България твърди ,че бизнес може да мине без допир до държавни институции, е наивно. Държавните институции рекетират.

 

Банковият бизнес е по-чувствителен. Винаги съществува риск тя да бъде нападната. През Пеевски бях принуждаван да купувам нови и нови медии, защото видите ли можело да има проблем за банката. Специално по отношение на практиките на Борисов-той използва определени пратеници. Към мен пратеник бе Александър Сталийски. При Божков е била Севда Арнаудова. Пратеник при Богомил Манчев беше Роско Котарака. Казват: „Ето, ние ще помагаме тук“. Сигурен съм, че от услугите към Божков се е възползвал не само Борисов, но и Пеевски и центъра около Пеевски. На комиксите на Божков беше нарисуван паяк-свиня. Очевидно е ,че е Пеевски е острието. На него не му пука, защото е брутален и арогантен.  

 

Той е най-мразен в държавата. Лично на мен ми е казвал: „Много харесвам Комарницки като ме рисува като свиня“. Може би Божков няма доказателства за Пеевски, затова не го нарича поименно. Но добре го е характеризирал като паяк. Схемите за превземане на бизнес, включващи всички органи, те не са под контрола на Борисов, а под контрола на Пеевски. Ситуацията с банката бе различна. Те трябваше да ликвидират банката, за да разграбят активите.

 

Пеевски поиска  30% от "Петрол", 10% от "Виваком" и по 50% от "Дунарит" и "Авионамс" и да му опростя  500 милиона лева задължения. Той отказа изплащане на всякакви задължения, включително и на тези задължения, свързани с придобиването на различни медии. Той не дойде сам, изпрати неговата дясна ръка Александър Ангелов. Имам записи как е получавал средства от компании на КТБ. Дойде и каза: „Виж какво, трябва да се разделя бизнеса“.  Аз казах: "Трябва да си изчистим нещата между нас и всеки по своя път", те казаха: "Може, но вместо да върнем парите, ти ни дай 1 милиард лева", твърди Василев.






Финансирах медии. Най-голямото перо бе ТВ7-неуспешен проект. Никога не съм се гордял с тази телевизия. Успях да направя договор със СиЕнЕн. Аз не съм давал интервюта за ТВ7. Такава е била моята стратегия. Не исках да се шуми около мен и около банката. ТВ7 се финансираше чрез мен и се управляваше от Пеевски чрез Бареков. Беше грешка. Не съм имал амбиции да се занимавам с медии. Сега в Нова тв. облагите са за Пеевски, а негативите са за Домусчиев. Вярвах, че когато Борисов подаде оставка за първи път, нещата ще се променят. Бил съм заблуден, защото те се обединиха.  ТВ7 получи ефир преди Борисов да дойде на власт.

 

Най-голямата грешка бе политическия проект  Бареков. Сега плащам скъпа цена. Статуквото стана проблем за мен през 2013 г. тогава разбрах, че има съглашателството между центъра на Пеевски и Борисов.

 

И не съм бил в гаража на Борисов, както той твърди, а влязох през гаража му с негов роднина. Представете си колко го е било страх да се види с мен. Сега те овладяха основния конкурент на БТВ-Нова тв. С политиката на Нова тв, те скоро ще изпаднат. За всички е ясно че там доминира Пеевски. Кадрите от ТВ7 отидоха при Пеевски. БТВ има повече шансове да се пребори с мафията. Сега тя е подложена същия рекет, на който аз бях подложен през 2014 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 25962 |14.04.2020 Делян Пеевски има сенчест бизнес в офшорки и огромни кредити, но е най-таченият ни дарител . 9| 15635 |07.01.2020 Близки до Пеевски фирми гушват 12 млн. лв. от КТБ, прокуратурата не ги закача . 7| 38924 |07.11.2019 Гешев премълча кредити за над 500 млн.лв. от КТБ за фирми на ДПС и Пеевски . 18| 24033 |15.10.2019 Делян Пеевски „изплува“ от документ по делото КТБ. Свидетеят Бисер Лазов го писал, но не знае какво значи „ДП“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads