Реклама / Ads
28| 10993 |20.05.2024 ПОЛИТИКА

Александър Невзоров: Добрата новина е, че един палач загина. А Путин кога?

.
Александър Невзоров
Добрата новина е, че екипите, които търсят разбилия се вертолет на иранския президент Раиси, не могат да го открият. Турски екипи май са намерили някакви останки и нито един жив от пътниците и екипажа. Значи един диктатор-убиец е намерил смъртта си. Така коментира в Ютуб последните новини от Иран известният руски журналист и интелектуалец Александър Невзоров.
 

Израелците „намигнаха“ първи, че няма смисъл да бъде търсен Раиси повече. Службите на Тел Авив перфектно познават района на изчезване, защото по време на арменско-азербайджанския конфликт в този район те са изпробвали  нови модели дронове. Така че всичко там им е познато.

Абсолютният гад Раиси бе изчезнал, но кой знае защо в Иран продължаваха да се съобщават абсолютни идиотщини, като например, че над планината се появили светлини, кучета били открили следи и  прочие глупости. После и кучетата се изгубиха и водачите им също.

 

Трябва да се каже директно, че мракобесникът Раиси само в последно време разпореди убийствата на над три хиляди души, в това число и на 14 жени. Много от тези хора са осъдени от местни съдилища и са бесени дори на строителни кранове – публично. Някои от жените са убити, защото не са били с подходящи чехли според някаква ислямска традиция.

Ако всичко завърши благополучно и Раиси бъде обявен официално за мъртъв, то към неговия стол ще протегни ръце подобният на него звяр, сегашният вице-президент Мохамад Мохбер. Той е подобен на Раиси, но трябва да признаем, че стажът му като палач е по-малък. Може би това го прави малко по-малко гаден и вреден, но кой знае.

Съществува надежда обаче, че никой няма да му даде властта просто така, наготово. Има надежда, че може да започне смут в страната, да се надигне протестна вълна и ситуацията да се промени. Иранските спецчасти открито се готвят за улични боеве и смазване на протести.

 

Разбира се съобщенията от Иран са, че страната скърби и се моли, моли се и скърби. Ако между тези съобщения имаше ползи, щяха да се чуят радостните възгласи, фойерверките и празнуването по повод смъртта на диктатора-палач.

 

Ще се появят всякакви конспиративни теории по повод смъртта на Раиси, но истината е, че баммм – камертона отброи края на кръволока, казва още Невзоров.

 

Това е важно и за Русия, където режима на Путин следва модела на кръвопиеца Раиси и ако не се е изравнил с него по бруталност и кръвопролитие, това е само засега… А може да го последва въобще.

 

В тази връзка е редно да се каже истината и за пътешествията на Путин до Китай. Твърденията на Кремъл, че там той постигнал важни договорености са не просто невярни, но жалки и смешни. Достатъчно е човек па надзърне в китайските социални мрежи и ще види, че като основен коментар се налага мнението, че Русия е ужасно слаба и отдавна щеше да е загубила войната срещу Украйна, ако не е Китай. Има и откровени подигравки с Путин, една от които е, че ако продължи толкова често да посещава Пекин, може да му разрешат да открие там свой малък дюкян…

 

Аз продължавам да твърдя, че голямата, но бездарна руска армия ще претърпи поражение в Украйна, защото чрез кражби на тоалетни чинии и изнасилвания военни успехи са невъзможни.

 

Текстът е от Ютуб каналът на Невзоров, където за него са абонирани 1,94 млн души.

 

Александър Глебович Невзоров известен руски журналист и телевизионен водещ. Бил  е депутат в няколко руски парламента. Известен с критиките си към управлението на Путин и противник на войната срещу Украйна.

 

През 2023 г. Московски съд го осъди задочно на 8 години лишаване от свобода. Невзоров беше признат за виновен за разпространение на фалшиви новини за действията на руската армия в Украйна. Журналистът-интелектуалец обаче вече бе напуснал Русия. Интерпол отказа на Москва да го издирва и екстрадира. През април 2023 г. руското министерство на правосъдието го обяви за чуждестранен агент. През юни президентът на Украйна Володимир Зеленски предостави украински паспорти на него и на съпругата му. Коментирайки присъдата си Александър Невзоров обяви, че няма никакво намерение да се връща в Русия и че е човек без националност и без страна.

"Имам украински паспорт и много се гордея с него. Въпреки това в Украйна не ме приемат за свой. Ценят ме като съюзник, приятел и рицар, който воюва за Украйна", написа Невзоров в "Телеграм".

 

Преди време Невзоров написа:

 

„Тъпата“ Америка има 360 Нобелови лауреати.

„Разпадащата се“ Еврота е с 364.

„Великата Русия“, основно СССР даде на света 23 Нобелови лауреати в различно области на знанието. От тях поне половината са изгонени или избягали от СССР/Русия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 11903 |18.05.2024 Радев пак показа чий според него е Крим. Зове срещу помощта за Украйна . 6| 4757 |17.05.2024 Мицкоски призова Гърция да спре демонстрацията на мускули . 3| 4291 |15.05.2024 Politico: Украйна настоя САЩ да премахнат забраната за удари с американски оръжия по Русия . 10| 9143 |14.05.2024 Защо Белоусов ще е новият министър на отбраната? Икономиката преминава тотално на военни релси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads