Реклама / Ads
125| 7394 |20.02.2011 ПОЛИТИКА

Ат. Атанасов: Борисов прави опит да спаси Цветанов

.
Атанас Атанасов
Има злоупотреба на власт от страна на Цветанов, той желае да се разправи с В. Танов. Връщането на П. Сертов според мен е опит на Б. Борисов за помирение с тези, които го атакуват.
 

Оставката на Цв. Йовчев е почтен ход на един достоен човек. Политическата страна на нещата е следната – Борисов прави опит да спаси Цветанов. Основната вина за скандала е в МВР, а не в ДАНС, категорично заяви Атанасов в ефира на БНР. Излезе информация от прокуратурата, че по този случай е филтрирана информация от МВР.

Атанасов обяви, че ДСП и БСП за предприели действия да отменят 6-месечния период за неискане на вот на доверие и КС ще го обяви за противоконституционен и ще има нов вот на недоверие, прогнозира гостът.

Според него има гласове, че Синята коалиция застава на страната на червените, но ние поставяме върховенството на закона на първо място, каза Атанасов. Който погазва закона, той трябва да понесе подследствията. Стана ясно как се управлява държавата.

Твърди се, че през акаунта на ДАНС е могла да изтече информация. Защо са го предоставили на ДАНС от МВР? Защо не са го обслужвали от МВР? Защо не са го прекратили?, попита ген. Атанасов.

Има злоупотреба на власт от страна на Цветанов, той желае да се разправи с В. Танов. Задавам си въпроса кой управлява държавата – Борисов или Цветанов, попита Атанасов.

Връщането на П. Сертов според мен е опит на Б. Борисов за помирение с тези, които го атакуват, обобщи Атанасов.
Трябва да изчакаме решението на прокуратурата, а пък Борисов прие оставката на Цв. Йовчев преди това решение – това е парадокс, категорично обяви гостът.

Атанасов е категоричен, че Синята коалиция ще има собствена кандидатура на президентските избори и добави, че за съжаление забелязват, че премиерът воюва срещу тях с по-голяма острота отколкото срещу БСП.

Атанасов посочи, че въпросът е в това да се прилага законът. Има злоупотреба с прилагането на СРС-та, а няма наказани за това. Цветанов и предстоящите избори е по-важен въпрос. Дали ще проведем законни избори при тази злоупотреба със СРС-та?, попита гостът и добави, че министърът на МВР управлява системата и има голям риск със законността на предстоящите избори.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 73| 8706 |16.02.2011 Б. Борисов: Ал. Петров е гузен, който бяга негонен . 72| 6248 |16.02.2011 Пл. Юруков си направи нова партия ВОТ за изборите . 99| 8158 |10.02.2011 Борисов: Зад взрива стоят хората, пребили Огнян Стефанов . 29| 7279 |03.02.2011 Следващото правителство в Кайро няма да бъде нито демократично, нито реформаторско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads