Реклама / Ads
76| 8704 |26.04.2014 ПОЛИТИКА

Бареков: За една петилетка ще вдигнем държавата от руините

.
За една петилетка ще вдигнем българската държава от руините. Това обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков на откриването на предизборната кампания на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден. "За последните 100 години българският народ два пъти за по една петилетка си е създавал държавата наново – и при капитализма и при комунизма.
 

След 40 години разруха дойде време да изградим нова държава. Просто на хората им трябва лидерът, който да го поведе в тази тежка битка", каза Бареков. „Ще изградим модерно образование, достъпно здраве  опазване, държавата ще плаща социалните разходи на всички млади, на майките и децата, на хората с увреждания, на пенсионерите. Държавата ще работи за всяко семейство“, обеща той.

Коалиционните партньори събраха хиляди свои членове и симпатизанти в Града на Съединението – Пловдив за старта на предизборната си кампания. В разгара на събитието Палата 10 на Международния панаир събра над 5000 желаещи да подкрепят съюза за битката на вота на 25-и май. На сцената със своите послание излязоха всички 17 кандидат-депутати от листата на коалицията.

"Ще изпълня това, което обещах на българите – ще отнема Република България от ръцете на политическата олигархия и ще я върна обратно на народа. Ще проведа кампания, която да позволи на ББЦ и ВМРО да постигнат такъв резултат, че завинаги да свалят от политическата сцена най-омразната партия – ДПС. Българите заслужаваме повече. Аз ще работя за всеки един от Вас“, обърна се към хората Николай Бареков.

В Европейския парламент ще изпратим достойни и борбени хора, които да защитават интересите на България, а не мижитурки със смъкнати гащи, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов към дошлите от цялата страна. Зам.-председателят на ББЦ Росен Петров цитира думите на Борис Дрангов „Две смърти няма, но без една не може“, а след това ги перифразира „Може да име много избори, но без този на 25-и май ние няма да можем. За нас може да е първа и последна битка“.

Какво ни очаква на 25 май? – победа!, надъха хората зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев. Затова започнахме истинската битка с монополите. Идва времето, истински хора да се преборят България да пребъде, обърна се към присъстващите той.  От вашия избор на 25 май зависи бъдещето на България, от вас зависи дали ще учим децата си да учат, за да останат в България или ще учат, за да заминат в чужбина. Вашият избор е изборът за вашите деца, категорична бе лидерът на „Евромайки“ и 14-та в листата Калина Крумова.

От години спортът върви само надолу. Време е това да се промени, трябва да започнем да възобновяваме стадиони зали и игрища, посочи от своя страна Тезджан Наимова, която е 13-та в листата. Ще стана посланик на българската култура в Европа, обеща проф. Мирослава Кортенска. „Лицето на България е нейната култура, нейните таланти, които трябва да ги оставим в България, а не да пълнят концертните зали и залите на оперите в чужбина“, обясни тя.

Никога не съм си мислила, че България съществува партия, която може да даде път на толкова млад човек като мен, каза 11-тата поред в листата Мая Методиева, която е само на 25 години. България не е само жълтите павета. Политиката на „България без цензура“ за пореден път доказва, че е партия на майките, на младите. ББЦ ще се бори за бъдещето на децата ни. „Ние ще се борим за това да има 20 % увеличение на заплатите на българските учители, 7% от БВП да отиват за образование, посочи Ирина Добруджалиева.

„Живея и работя в най-бедния регион на ЕС. Ние ще спрем обезлюдяването чрез добро и равномерно усвояване на еврофондовете. Нека се обединим около общата кауза“, призова „евромайката“ Десислава Тодорова. Имаме ясна алтернатива на това управление. Имаме ясна центристка политика, а не популизъм, обърна се пловдивският лидер на ББЦ Хайк Гарабедян. Българските жени, българските майки за първи път в историята на България получават шанса реално да стъпят на политическата сцена, каза евромайката Даниела Колева.

Седмият в листата - доц. Христо Бозов цитира Библията: „Поискайте и ще получите, търсете и ще намерите, почукайте и ще ви отворят“. Нека през тази кампания почукаме и вратите на ЕС се отворят за нас – обединени „България без цензура“, ВМРО, земеделците и „Гергьовден“, призова той. Земеделците казваме - сей земеделецо, днес му е времето, да, наистина, днес му е времето, призова хората лидерът на ЗНС Румен Йончев. Каузата, която защитаваме е България. Ние трябва да бъдем чути, затова като кандидат за евродепутат, аз ще работя за това, че не само можем да вземаме от Европа, а и да й даваме, каза зам.-председателят на ББЦ Рада Коджабашева.

На 25 май трябва да сме с такъв резултат на европейските избори, че да инициираме предсрочни парламентарни избори, каза в заключение Бареков. Не Бойко Борисов ще каже кога ще са изборите, народът ще каже кога са, а Николай Бареков ще предаде волята на българския народ. През ноември месец ще имате ново правителство с нов министър-председател, зарече се той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 9231 |19.04.2014 Николай Бареков: Старите политици имат провинциално мислене спрямо Европа . 89| 6202 |02.12.2013 Цветанов в Брюксел: Репресиите на протестиращи в България и Украйна са еднакви . 38| 7447 |18.09.2013 Л. Павлова: С Реформаторския блок мислим еднакво . 10| 7208 |19.03.2013 Какво да се прави - или няколко опорни точки за една възможна дискусия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads