Реклама / Ads
109| 7659 |27.08.2013 ПОЛИТИКА

БАСТА поне до май зад кабинета

.
Мирослав Найденов
Мирослав Найденов е кръстникът на новата партия. Отцепниците от ГЕРБ дублират името на движение на Венци Чикагото от Русе.
 

Правителството на Пламен Орешарски трябва да работи поне до евроизборите през май, казва за "Стандарт" ексдепутатът от ГЕРБ Павел Димитров. Той е сред идеолозите на новата партия на недоволните от Цветан Цветанов и Искра Фидосова, която ще се казва БАСТА (Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията). "Трябва да се даде шанс на това правителство. Започнатото е добро. Правителството трябва да се остави и да си свърши работата. Ако напролет хората изкарат една по-нормална зима и не се стига до ексцесии и протести, може да се работи и с това правителство. Моето мнение е избори най-рано през месец май. А може и кабинетът да изкара мандата си", обяви сензационно Димитров.

Кръстник на новата партия е бившият земеделски министър в кабинета "Борисов" Мирослав Найденов. Отцепниците се събират на 30 август в хотела на съмишленика си Емил Димитров в Етрополе, за да обсъдят последни детайли за учредяването на партията. Големият форум ще е на 22 септември в НДК. Според Димитров с името искат да кажат "Баста" (от италиански - стига) на целия преход.

Оказа се обаче, че името не е новост в общественото пространство. Русенецът Венцислав Ангелов - Чикагото вече е регистрирал движение БАСТА през 2012 г. Тогава соченият за наркобос Чикагото поведе в интернет движение срещу корупцията с гръмкото име, писаха тогава местни медии. Името на русенеца нашумя през последните години, когато два пъти беше арестуван за трафик на наркотици. На 12 август 2008 г. той и племенникът му бяха задържани в Никозия с 482 г хероин. Чикагото лежа година и половина в кипърския централен затвор. От партията на отцепниците заявиха, че не са знаели за съществуването на движението адаш. Но засега не смятат да сменят името си. Тъй като Чикагото имал движение, не партия. А и на новата формация името била цялото словосъчетание, не само абревиатурата, обясни Иван Петров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 124| 7302 |26.08.2013 БАСТА се казва партията на отцепниците от ГЕРБ . 277| 9033 |21.08.2013 Тайната: Поне 10 настоящи ГЕРБ-ери отивали в ГЕРБ 2 . 88| 17702 |01.04.2012 Още двама министри аут от кабинета. Излиза списък с облажили се лобисти за АЕЦ-Белене . 56| 10035 |23.01.2012 Първанов вади на светло кабинета в сянка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads