Реклама / Ads
194| 6926 |05.11.2011 ПОЛИТИКА

Бойко Борисов: Сами сме срещу БСП и ДПС

.
Бойко Борисов
Никой друг, само ГЕРБ се противопоставя на БСП и ДПС, които властват в политическото пространство от години. Хората разбират и оценяват. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Факторът Кошлуков” по ТВ-7.
 
Народът показа на изборите, че не желае коалиция и гласува за нас, допълни премиерът.

Няма пари за големи пенсии и заплати. Няма такъв хоризонт и е кощунство хората да бъдат заблуждавани. Дори отлично да работим, всичко спестено през 2012 г. ще отиде за плащания през 2013 г. Ако не платим, ще фалираме, призна Борисов. Той припомни колко скрити плащания са останали за сегашното правителство от тройната коалиция – Дунав мост-2, оръжейни сделки за армията и др.

В политиката ме вкара Румен Петков, когато стана вътрешен министър. Не ме искаше в МВР и аз поех по този път, призна Борисов.

Нито пасивите са за Дянков, нито активите. Имаме политическа воля и решение – трябва да запазим финансовата стабилност в България, коментира той. Благодаря на бившия финансов министър Пламен Орешарски, че е съумявал да скрие някой лев в резерва, особено в Сребърния фонд, каза още Борисов.

Българският народ има нюх и усет. Далеч съм от мисълта, че сме идеални, но хората оцениха какво има като материал от други политически партии и бяха наясно, че ще бъде пагубно, ако се тръгне към предсрочни избори, категоричен е премиерът.

Десни партии имат трудности. При Костов е малко като при поповете – слушай ме какво ти говоря, а не ме гледай какво правя. Костов си е комунист и се е запазил такъв още от времето, когато е писал статии в “Работническо дело”, припомни лидерът на ГЕРБ.

„Хората припознават БСП и ГЕРБ като основни опоненти, защото мачът между нас е истински и суров и когато печелиш, победата е сладка. ДПС пък си остава в центъра като либерална партия”, коментира министър-председателят.

Грешката на Кунева беше, че се разграничи от царя. Той и днес е по-голям авторитет и от мен, и от Плевнелиев, и от всички. Ласкатели около него като Олимпи Кътев го унищожиха. Симен Сакскобургготски е фактор и днес, познават го по света. Той бе гарант за приемането ни в ЕС. Много съм научил от него, сподели още премиерът.

Премиерът се включи и в коментарите за спортни събития в предаването на Кошлуков. Разказа смешни случки с треньора Димитър Пенев, разкритикува също купуването на килограм на чужди футболисти от български отбори, които често са по-слаби от нашите играчи. Пошегува се също, че като треньор на националния отбор Любо Пенев щял да има повече време за тенис.

Бойко Борисов стана кръстник на спортното шоу в ТВ-7. От днес то ще се казва „Пред банята” в чест на някогашните сбирки на фенове и спецове прец Централна баня в София. По стара българска традиция Борисов дари с хавлиени кърпи водещите Николай Александров и Иво Райчев (журналисти от Дарик радио).  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5397 |05.11.2011 Борисов: Народът даде вота си на ГЕРБ, не иска коалиции . 66| 7344 |01.11.2011 Борисов: В изборите губещ е Станишев, Първанов - победител . 59| 8422 |31.10.2011 Б. Борисов: Ако се бях кандидатирал за президент, щях да съм президент . 84| 7165 |30.10.2011 Б. Борисов: Няма да се кандидатирам за президент след 5 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads