Реклама / Ads
127| 10655 |01.12.2010 ПОЛИТИКА

Б. Борисов: К. Илиева ме лъжеше, че има тумор, пък то бебе!

.
Б. Борисов
Министър В. Рашидов е подведен, няма да му искам оставка, Може външният вид на г-жа Бонев да го е оставил с по-притъпени сетива за реакция, допусна премиерът. Защитих интересите на данъкоплатеца и държавата за АЕЦ "Белене"
 

Искам да се присъединя към поздравите за Кристалина Георгиева, за това, че става и еврокомисар, и европеец на годината
. Това е хубавото лице на България, обяви по НТВ премиерът Б. Борисов.

Не съм поставил ултиматум за Белене, но съм действал така, защото зад мен стои българският данъкоплатец. Най-сетне трябваше да стане ясно как е преговаряно за Белене - както и за Цанков камък и пр. От тройната коалиция са толкова нагли, че пак излизат и говорят глупости. Във време на криза, когато ЕС поставя условия, нашите хубавци са се вързали около многомилиардни проекти - откъде ще вземат парите, без да влезат в тотален дефицит, попита премиерът.

Дори бившият премиер на Русия и шеф на една от най-горемите им фирми Кириенко каза "Да, и ние допуснахме грешка", като написали цифрата. В живота идва и ден по-нататък и вчерашният беше такъв. Накрая отидоха руснаците на цена 6 млд 298 млн. Прав е М. Димитров да казва, че България е започнала едновременно много енергийни проекти. Ами те и полетите в космоса са хубаво нещо, но и НАСА ги ограничи, каза премиерът.

Ние сме си защитили държавния интерес, подчерта Борисов. Ако още веднъж г-н Станишев каже, че ние сме изгонили RWE, ще бъда принуден да накарам фирмата да обяви разговорите, да се произнесе официално каква е причината да напуснат проекта. Това е много мощна компания, която знае защо се е оттеглила. Освен първа копка нищо друго не е направено; руснаците си правят двата мотора, имаме гьол и недоговорена по никакъв начин централа. Затова приехме решение да учредим компания и това е първата крачка към слагането на Белене на масата. Той изрази надежда, че и други инвеститори ще се появят в проекта. Руската страна била готова да финансира до 40% в проекта, а другата част щяла да се търси от нови акционери.

Министър В. Рашидов е подведен, не възнамерявам да коментирам исканията за неговата оставка; той тихичко направи реформа в неговото министерство и ще го оставя да работи спокойно, коментира Борисов скандала с Мишел Бонев. Съжалявам, може външният вид на г-жа Бонев да го е оставил с по-притъпени сетива за реакция, допусна премиерът.

Защо се интересувате от БСП, нека си стоят там в ъгъла; всеки ден се занимавам да им изпера кирливите ризи, реагира премиерът на въпроса за Калина Илиева. Тя била един от най-близките хора на ОЛАФ, но кой я отстрани, попита той. Аз съм й сърдит, защото ни лъжеше, че е болна. Няма по-хубаво от бременността на една жена, а тя ме лъжеше, че има тумор и аз с притеснение съм си мислил за нея, а изведнъж бебе. Защо ще лъже?, възмути се премиерът, който бил разочарован, защото Илиева наистина имала данни за кариера. Сега обаче Кристалина Георгиева ни измила лицето в Брюксел.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 79| 11045 |24.11.2010 Б. Борисов: Да ти отнемат визата, значи "Добър ден" не искат да ти кажат . 165| 10432 |07.11.2010 Борисов: Несъизмерим съм с Живков . 124| 10586 |31.10.2010 Б. Борисов: Завиждат ни; Първанов ще прикотка ДПС в проекта си . 41| 5760 |07.09.2010 Б. Борисов: От доста години нямам притеснения от БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads