Реклама / Ads
41| 5747 |07.09.2010 ПОЛИТИКА

Б. Борисов: От доста години нямам притеснения от БСП

.
Бойко Борисов
Имах много работа в София; в Пловдив имаше достатъчно длъжностни лица; Р. Петков е бил в моя кабинет веднъж, а Костов и М. Димитров поне 15 пъти; икономиката заспива заради грешките на синия кабинет, коментира премиерът.
 

Хосе Мария Аснар е един от най-добрите премиери на нашето съвремие
, успял да достигне 98-99% усвояване на еврофондовете в Испания, тръгвайки от същата позиция като нашата, обяви по БТВ премиерът Б. Борисов. Той каза, че, когато Аснар поел Испания, инфраструктурата им била като нашата, а сега много различна. Аснар бил добър приятел на Борисов и обещал да му помага.

Притеснения от БСП от доста години нямам. Да има вот на недоверие сега, когато сме държавата с най-ниски данъци в Европа, когато не сме приложили рестриктивни мерки както в Европа!, учуди се Борисов. Няма да се обяснявам нито на синята, нито на червената коалиция, каза той и напомни, че и Европа, и Вашингтон са признали борбата в България срещу организираната престъпност. Всички кредитни агенции дават положителна перспектива на страната, осведоми той и каза, че през последната година от управлението щяло да се отиде на 80% от усвояване на еврофондовете.

С цялото ми уважение към г-н Костов, той знае коя част от икномиката заспива и то е в следствие на политиката, водена от неговото правителство, напомни пак Борисов, говорейки за пристанищната политика на синьото правителство. Когато продаваш Кремиковци за 1 долар, ти му правиш пристанище в Бургас, да му продаваш въглищата и рудата; реално фалираш ТЕЦ Варна заради глупава икономическа политика за "Мариците", разгорещи се премиерът.

Срещам се с депутати от всички парламентарни групи, каза Борисов и добави, че му казали, държавата ще участва само с апортна вноска за писта за Ф1. Румен Петков е бил в моя кабинет веднъж, а  г-н Костов и М. Димитров поне 15 пъти, прибави той. Когато има намерение да се дават пари и тръгне да се апортира земята, ще проверяваме всеки един инвеститор.

Имах много работа в София, обясни премиерът факта, че не е бил на тържествата в Пловдив. Снощи посрещнах Хосе Мария Аснар, а в Пловдив имаше достатъчно депутати, длъжностни лица и куп хора, добави Борисов.

Политик, мандатоносител да бъде консултант за 2 милиона
е не само цинично, нахално, но и наказуемо. Има ли друг философ, получил такъв хонорар, коментира Борисов хонорара на Доган. Започваме да пълним язовира Цанков камък, обеща той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 9983 |25.07.2010 Б. Борисов: Сега е Бойково лято, хората се радват; ще има и Бойкова зима! . 9| 8001 |16.06.2010 Хайнц Брам: Защо бяха нужни пет години за оправданието на Маргините? . 22| 6706 |22.05.2010 Борисов пред “Тайм”: Нямам приятели . 23| 7145 |09.05.2010 Борисов: Единственият противник са стереотипите ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads