Реклама / Ads
39| 9994 |25.07.2010 ПОЛИТИКА

Б. Борисов: Сега е Бойково лято, хората се радват; ще има и Бойкова зима!

.
За да няма простати и патерици на обвиняеми, трябва специализиран съд; тестовете за 1 година управление на ГЕРБ са изборите в Габрово и докладът на ЕК; селски улици ми е оставил Станишев; в средата на септември внасяме бюджета за 2011 година, съобщи премиерът.
 

Свикнал съм за десет години какво ли да не ми е минавало през главата; аз повече за Цецо се тревожа, обяви по НТВ премиерът Бойко Борисов. Имало сигнали от сериозни световни служби, затова се налагало да се взимат по-сериозни мерки за сигурност. Взели сме такива мерки за вътрешния министър, каза премиерът и отказа да говори по темата за "Килърите": "Няма да измъкнете нищо за бандата, текат следствени действия", категоричен беше той.

Като бях главен секретар, всичко се въртеше около мен, като бях кмет на София, пак беше така, затова не мога да кажа, че съм в управлението от 1 година, съобщи Борисов. Той изрази задоволство от доклада на ЕК; сега кабинетът се готвел да прати на г-н Барозу план за действие и да го помоли да продължи мониторингът, което не било оскърбително. "Нас в ЕС ни приеха по милост, по политически причини, без да изпълним нито един критерий, освен затварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй", добави премиерът.

Тестовете ни за 1 година управление бяха изборите в Габрово и докладът на ЕК. Сега са пуснати всички еврофондове и ги усвояваме 5-6 пъти по-добре от предишното правителство, а скоро ще отидем на 40-50% усвояване на фондовете. Ще се договорим за специалисти и експерти да подобрим административния капацитет. Ще се научем, обеща премерът.

В условия на финансова криза банковата ни система е стабилна, защото не се изкушихме нито като Румъния, нито като Гърция, да вдигаме ДДС. Ние сме много праволинейни, много точни, похвали правителството и мнозинството Борисов и оповести, че в средата на септември ще бъде внесен бюджета за 2011 г. Няма да се стигне до нова актуализация на Бюджет 2010, обясни той и каза, че имало огромен щаб, работещ срещу кабинета. Те били около Станишев, пускали уловки, минаващи през медиите и хората се стряскали.

Ще имаме специализиран съд, каза Борисов и се възмути от факта, че простатите на задържаните се възпалявали винаги в ареста. Когато му се дава присъда пробация, значи се приема, че определено лице е виновно. Но защо се дава най-леката мярка на човек с автомат или взрив. Всички присъди от Митьо Очите, когото залових аз, досега са леки или условни, каза премиерът, който подчерта, че е логичен човек. Да се оправят в съдебната власт и да ни изтеглят те от тинята като балон нагоре, пожела Борисов и каза, че би желал в следващия доклад правителството да влезе в ролята на догонващо съдебната власт. Кои мъркат сега?, попита премиерът и веднаги отговори - "Не мъркат честните прокурори, а тия, на които сега ще им излязат имотите по морето". Съдиите, които сътвориха декларацията, са тези, които няма да направят нищо. Ако те се хванат да работят, всячески ще ги толерираме, и 18-та заплата ще им дадем, само да извеждат делата, каза той и добави, че полицията си признава кусурите, за разлика от магистратите.

Преди да говори Хр. Бисеров за това, че полицията си правела съдилище, нека да обясни защо неговият лидер-философ Ахмед Доган е взел 2 милиона от държавата като консултант, възмути се Борисов. Редно ли е мандоносителят да вземе такава комисионна, попита той. Когато Бисеров отговори на това, нека казва, че милионерът Борисов си направил съд, продължи той. Мойта популярност се дължи на свършена работа и на това, че винаги бъркам с пръст в раната, уточни премиерът. Народът не може да ги търпи тези вече 20 години; съдът ще е инструмент за да няма такива неща като простатата на Сако, кръвното, диабетът, патериците на хора-спортисти, кипна отново той. Там ще бъдат най-добрите съдии, конкурс ще си направят те, каза Борисов и увери, че това се прави в името на доброто за хората.

Къде са му магистралите и проектите на Станишев, селски улици ми е оставил, попита премиерът и каза, че не може за 1-2 години да направи магистрали. Но аз ви обещавам, че 2012 г. ще има магистрали, увери той. На въпрос ще дойде ли Бойкова зима, той каза, че имало Бойкова пролет, сега било Бойково лято, хората ходели на почивка, радвали се, а през Бойковата зима ще ходят на ски.

Ако Ваньо Танов си организира приходите, ще остане шеф на митниците, каза Борисов и добави, че не е доволен от работата на митниците. От НАП бил по-доволен.

АЕЦ "Белене" ще има, но само с европейски инвеститор и Путин го знае, съобщи Борисов. За газа ще се постигне цена от 300 долара на 1000 куб. м, добави той. На Путин му било трудно да влияе на Газпром, но щял да го направи, а Борисов го похвалил, че е голям демократ.

Вярно било, че експремиерът Сакскобургготски звъннал на Борисов да поиска санитарна сеч в горите си, но се оказало, че такава не се полага. Премиерът го назовал в разговора "Ваше Величество" както правел винаги.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 7152 |09.05.2010 Борисов: Единственият противник са стереотипите ни . 39| 7366 |29.04.2010 Б. Борисов: Станишев е бил жертва! . 69| 8014 |19.03.2010 Бойко Борисов: Аз давам повече! . 38| 18476 |12.01.2010 Б. Борисов: Хм, хм... Тц, тц... Бре, бре... Бах мааму...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads