Реклама / Ads
9| 26778 |25.10.2022 ПОЛИТИКА

Борисов иска да покаже „кой води парада“, като подчини ПП и ДБ

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Ясното послание на ГЕРБ-СДС към ПП и ДБ е: „Подчинете се“. Партиите ГЕРБ-СДС, ДПС, „Възраждане“ и „Български възход“ са достатъчни за излъчването на председател на 48-я парламент. Всички те по един или друг начин вече са гласували заедно или са казали, че са готови да подкрепят ГЕРБ-СДС.
 

В своя профил във Facebook политическият анализатор Емил Соколов изтъкна, че тези „привидни борби“ в Народното събрание изобщо не се отнасят до излъчването на председател на 48-я парламент.

 

Отговорът на въпроса, свързан с подчиняването на Продължаваме промяната и Демократична България е много ясен: „Борисов иска да покаже кой води парада.“

 

Това звучи логично, тъй като през последните дванайсет години българското общество беше свидетел на ярките изказвания на Борисов, в които той обяснява на българските граждани как той е построил магистрала „Тракия“, как е реализирал метрото в София, как дава пари за изграждането на църкви и храмове, както и че се грижи за всичко. Изказвания, граничещи с огромното му его и липса на усет за екипна работа.

 

В това има основание. Борисов изпробва всякакви варианти като изпращане на контактна група от Росен Плевнелиев и Соломон Паси за преговори с партиите в 48-мото НС. Свидетели сме на редовни телевизионни участия на Тома Биков и Делян Добрев, в които двамата предимно се карат на своите опоненти или говорят на висок тон с журналисти.

 

Соколов посочва: „Става въпрос за памет. ГЕРБ 12 години злоупотребяваха с управлението. Срастнаха се с държавата. Това няма как да бъде забравено."

 

А дали наистина може и е редно да бъде забравено? Дали част от българските граждани са склонни да го забравят в името на осигурена материална изгода и удовлетворяване на личния интерес?

 

Анализаторът е категоричен: „Ако ГЕРБ не могат да се променят, тогава не просто не заслужават подкрепа, а трябва да се борим с тях за всеки сантиметър от държавата".

 

Механизмът „Бий ме, обичам те“, нито е конструктивен, нито е работещ.

 

Соколов е категоричен, че никой няма да търпи мутренски похвати, защото ГЕРБ „имат да изкупват вина и ако някой трябва да направи компромис, това са ГЕРБ".

 

Напоследък ГЕРБ-СДС демонстрират колко са загрижени за държавата и българските граждани. Посочват, че са съгласни да поемат управлението в тежките условия на висока инфлация и задълбочаваща се икономическа криза. Дори се прокрадна някъде мисълта, че са си направили извод и може би са осъзнали грешките от предишното си управление.

 

Предстои да видим какво ще се случи и реално кой интерес стои зад постъпките им – личният, партийният, политическият или да са максимално полезни на гражданите с осъществяване на реално свършена работа, борба с корупцията и прилагане на реформи, които да решат икономическия и финансовия застой на страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 8577 |10.10.2022 ЦИК отговориха на Борисов за машините . 0| 5127 |08.10.2022 Терзийски от ПП: Няма да сме патерица или „златен пръст“ на Бойко Борисов . 3| 4961 |05.10.2022 Анализатор: Политическо самоубийство е, ако ПП и ДБ подкрепят ГЕРБ и Борисов . 0| 6072 |24.08.2022 Кирил Петков съди Борисов за половин милион: Време е да спрем тези стари лъжци и мутренските им похвати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads