Реклама / Ads
103| 8470 |25.05.2011 ПОЛИТИКА

Б. Борисов: Не е изключен вариант избори 3 в 1!

.
Б. Борисов
Не им желая подкрепата, всички, които я дадоха в началото, се извъртяха. Ако знаех, че ще стане така, нямаше да направя правителство, отсече премиерът. Ако вашият шеф ви каже, че връща Бареков на ваше място, защото е по-добър, няма ли да си подадете оставката по лична причина; всеки министър, за чието място намеря по-добър, ще бъде сменен, каза той.
 

Доволен съм, че ГЕРБ е гарант за стабилността в България; категорично не съм съгласен с действията на Атака пред джамията, това не е начин и те го знаят, обяви по БТВ премиерът Б. Борисов. Влизаме в един омагьосан кръг, когато цели държави банкрутират, ние да се занимаваме с такива работи - има кмет, общински съвет, дирекция по вероизповедания, добави той.

Аз съм печелил 5 пъти избори с подобни закани от всички, не само от Волен Сидеров, коментира Борисов факта, че Атака можело да оттегли подкрепата си. Няма друг луд, който в най-тежката криза, да направи правителство на малцинството. В този смисъл съм най-големият националист. Всички политически сили казаха, че трябва правителство в кризата. После всички се извъртяха, напомни той.

Не е изключен вариант избори 3 в 1, каза Борисов. С Волен Сидеров не съм говорил месеци наред по тема, свързана с подобни избори, абсурдно е да ни слагате в такъв сценарий, каза той. Имаме достатъчно подкрепа и от независимите депутати и от единични депутати от други партии. Наблюдавам събитията и ще вземем решение като партия какво ще правим. Но не им прави чест партии като СДС и Атака да казват, че ще ни подкрепят, а сега преди избори да я оттеглят. Не им желая подкрепата, отсече той. Това, че 20 години са си купували и прехвърляли депутати, не означава, че и ние имаме такава практика, каза той.

Ако сме считали, че можем да управляваме без подкрепата на тези партии, които изредих, нямаше да направим правителство, категоричен беше Борисов. Няма да допусна заради политически игрички някой да ми приписва кризата.

Аз категорично казвам, че обичам българските мюсюлмани, съобщи премиерът.

В изявите на Сидеров има неща, с които не съм съгласен, но има много реален риск заради някои форми на радикален ислям. Колкото по-малко се говори и се оставят службите да работят, толкова по-добре, каза той.

Когато в колективните спортове някой пост се нуждае от по-силен играч, се прави трансфер
. Днес няма да има оставки, каза премиерът и обеща първо на водещия да каже, когато имало такива. За смяната на Ал. Цветков той коментира: Ако вашият шеф ви извика и ви каже, че връща Бареков на ваше място, защото е по-добър, няма ли да си подадете оставката по лична причина, попита премиерът. Всеки министър, за чието място намеря по-добър, ще бъде сменен, отсече Борисов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 75| 5965 |14.05.2011 Б. Борисов: Няма да се дам на комунистите . 91| 6577 |10.05.2011 Борисов: Който иска Станишев, избира лъжата . 62| 6592 |26.03.2011 Бойко Борисов: Трябваше да оставя БСП да си решава проблемите . 140| 7487 |20.03.2011 Б. Борисов: По селски пътища хляб няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads