Реклама / Ads
114| 15293 |05.02.2012 ПОЛИТИКА

Борисов: Повече от 1 г. Първанов се правеше на президент, а тухла върху тухла не е сложил

.
Б. Борисов
Уморен съм, но не се оплаквам, призна премиерът. На г-жа Клинтън й стана ясно, че в България защитаваме националния интерес. Нашите жени в ГЕРБ са свободни жени, защо трябва г-жа Плевнелиева да ме харесва, и Цветелина ми намираше кусури, добави той.
 

Хората имат до голяма степен основание да мислят, че Хилъри Клинтън е дошла в София, за да иска нещо, защото големите го правят, но тук тя чу, че природата и екологията са ни на първо място, а после финансово-икономическите ползи, обяви по БТВ премиерът Бойко Борисов. Клинтън си тръгнала с прекрасни впечатления.

Никакъв интерес на друга държава не може да бъде поставен над българския, категоричен беше Борисов. Мораториумът ще стои, докато не дойде технология, която ще може да добива шистов газ по начин, който да не уврежда околната среда, казал премиерът на Клинтън. Същата била позиицията и за Бургас-Александруполис. Когато се убедя, че АЕЦ Белене ще е евтина и безопасна, ще подпиша веднага, но към момента нито едно от тези неща не е ясно. Интереси имат всички държави, които произвеждат оборудване за АЕЦ. В България обаче се работи само с публични конкурси, добави Борисов, който имал резерви за Белене заради техноогията. Реакторите, за които е подписал Първанов навремето, са подобни на тези в Козлодуй. Толкова шеметно се развиват технологиите, че всичко остарява бързо. Как да дадеш старт на Белене, като не си убеден колко струва, попита Борисов. Той сто пъти попитал Г. Първанов каква ескалация са приели, по какъв индекс са подписали.

Това, че сме зависими от руските енергийни източници, тревожи преди всичко нас. Това е Големият шлем на Първанов, това веднага прави другите мнителни. На г-жа Клинтън й стана ясно, че в България има правителство, което защитава националния си приоритет, затова си тръгна с усмивка.

За визите Борисов каза, че обикновено се иска това, за което си категоричен, че си готов; има още какво да работим като държава, добави той.

Омръзна ми всяка моя дума да се вади от контекста и да се размахва с дни, коментира Борисов. По-лесно е да чакаш малка и сигурна лихва, отколкото да проявиш инициативност, въпреки че има и такива хора в България, добави той. Нека поне в енергийна ефективност да се използват част от тези пари, посъветва Борисов.

В БАН само заплашват, че ще спират прогнозите за времето, каза той. Прогноза ще има във всички случаи, сигурен съм. Слушах и ресторантьорите, искат отсрочка на забраната на тютюнопушенето, но статистиките за заболяванията от рак са кошмарни. Борисов призна, че не е грешно веднъж в месеца да запалиш пура, но беше категоричен, че на 1 юни 2012 година влиза забраната. Водещ е мотивът за здраве.

Държавната телевизия си е на Първанов, всичките снахи и зетьове там са от негово време, каза още Борисов. Година и повече той се правеше на президент, но е човек, който едно говори, друго върши; последната година правеше политика с държавни пари, сега продължава.

БСП са най-силни в опозиция, те са силни като партизани, това е партия, създадена да върши подривна дейност, дабови Борисов. Първанов има опит, с който може да е много полезен на държавата. Президентите Желев и Стоянов са доказано неутрални хора.

Синята коалиция и Атака ще влязат в НС, предвиди Борисов, но уговори, че не му е работа да коментира други партии. Вторият мандат не ми е мечта, а задължение. Не е важно колко силни са противниците ни, важно е колко сме силни ние, продължи той, а на опита на водещата Д. Найденова да го апострофира, той каза дословно - ще прекъсвате когато си поканите различен от мен гост. Господин Първанов тухла върху тухла не е поставил в тази държава, от мен ще остане направеното, добави премиерът.

Уморен съм, призна премиерът и каза - нямам събота, нямам неделя, много неща. Заклевам се в това, което казвам - всичко това е по желание, не се оплаквам, благодаря за това, което имам.

Не ме интересува какво мислят мъжете на моите министърки, мъжът на Лили Павлова сигурно би ме убил с камък, тя не се прибира; защо трябва г-жа Плевнелиева да ме харесва, попита той и каза, че жените в ГЕРБ са свободни.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 122| 11986 |04.02.2012 Първанов: Претенциите на П. Стоянов са смешни . 124| 6492 |03.02.2012 Б. Борисов: Първанов никога не е бил независим президент . 204| 21110 |03.02.2012 Алекс Алексиев: Посещението на Х. Клинтън е повече куртоазно, отколкото ключово . 142| 8877 |03.02.2012 Първанов изравя томахавката за битка с Борисов и с ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads