Реклама / Ads
3| 8078 |12.08.2016 ПОЛИТИКА

Борисов: Не съм готов за президент

.
Бойко Борисов
Цялата ми енергия е насочена да се измъкнем от капаните от 2006 година. Далече съм от кампанията за президентските избори. Приемам сериозно кандидатурата на ген. Румен Радев. Това каза премиерът Бойко Борисов по НТВ.
 
Ако днес са президентските избори ще минат и заминат. Ще възникнат три въпроса ,защото реалната власт е в кабината. Кой ще стане премиер, кой ще държи коалицията, кака ще се оправим в парламента? ГЕРБ има яки структури. Партията ще оцелее, тя и мина и през опозиция. В момента в който отидеш за президент, трябва да забравиш за политически партии. Не съм готов за президент, дори не си и мисля за това. Някои ме припознаха за президентската институция.

Ако се въведе в Турция смъртно наказание, то няма да важи за Бююк. В ЕС няма смъртно наказание и се радвам, че по-малки са нагласите у нас към него. В повече от половината САЩ има такова наказание. С вас ще наблюдаваме всичко, което се случва в Турция , ще използваме гласа си за справедлив съдебен процес.

Ние сме в тежка криза. Географското ни положение показва-от едната страна на Черно море е Крим, в тила ни се провеждат съвместни учения , от другата са Турция и Гърция. Едно е да живееш и да имаш за граници Германия и Полша, друго е нашето място. Искам политическата класа да разсъждава по тези теми. Хаосът ще улесни това и няма да имаме шанс. Сега е минимален и аз гледам да го използвам. Австрийският канцлер каза да се скъса споразумението с Турция. Австрия е много далече. Преди тях, обаче сме ние.
Относно допинг скандала в Рио, той каза: Българите ни гледат под лупа. Не си взеха поука. Попитан защо цените на бензина в Европа са по-ниски, премиерът обясни: КЗК да види OMW защо в Австрия продава на една цена, а в България на друга. КЗК да ги викне и да ги попита каква е тази разлика в цените.

Доходите растат и това е видно. Безработицата пада, инфлацията е нула. Стрес- тестовете показва, че банковата ни система е стабилна. Полагаме огромни усилия за тези 20 000 километра пътища да са в добро състояние. Два проекта трябва да станат- Ботевград-Мездра и магистрала „Хемус“. Там бързо трябва да проектира, няма проект за „Хемус“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5544 |12.08.2016 Борисов: С Турция трябва да градим възможно най-добри отношения, уязвими сме . 1| 4106 |11.08.2016 ”Движение 21”: С БСП не сме обсъждали Татяна Дончева за президент . 2| 7604 |11.08.2016 Само във Фрог: Президентски сметки с гласовете от минали избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads