Реклама / Ads
86| 6973 |21.03.2011 ПОЛИТИКА

Б. Борисов, скептичен: Операцията в Либия е еуфорична

.
Бойко Борисов
Рисковете за цивилни жертви са големи, това ме кара да бъда много по-внимателен в подкрепата; светът е объркан; интересите лицемерни; доста европейски политици имат гузна съвест за битието и житието на Кадафи; НАТО да поеме командването на операцията, каза премиерът.
 

Най-големите ястреби в света казват, че Кадафи не е цел; все още операцията е съюзническа и НАТО не е поело командването, доста държави се държат неутрално, а това показва колко объркан е светът, обяви по ТВ 7 премиерът Бойко Борисов. Когато рисковете за цивилни жертви са големи, това ме кара да бъда много по-внимателен в подкрепата, която изказвам. Надявам че, хората, които поеха този риск и изпратиха хората си в Либия, да знаят какво правят, каза още той.

Правя паралел между Либия и Сърбия, защото както навремето се толерираше Югославия, така светът толерираше и Кадафи, много са сходните позиции, а доста европейски политици имат гузна съвест за битието и житието на Кадафи. Лошо е за държави като нас, че при такива войни слабата икономика страда. Като прибавим и срива на третата икономика в света - японската - нищо добро не ни чака.

Премиерът изрази надежда в днешните часове НАТО да поеме командването на операцията
. Той добави, че световните интереси са разнопосочни и дори лицемерни. Богатствата на Кадафи са от сделки с богатите държави; дори когато българските медици бяха арестувани и изтезавани по безпардонен начин, всички ни съчувстваха, но не ни помогнаха по този начин, напомни Борисов.

Винаги съм считал, че с преговори и финансово-икономически натиск може да се постигне повече отколкото когато се хвърлят ракети. Няма дори планировка, която да се провежда като етапи, а има ли разрушена сграда, това кара местното население да се обърне срещу този, който го е направил, добави Борисов и отново напомни за Белград.

Мораториум върху цените на горивата у нас очаква премиерът, но с уговорката, че когато летят самолети над петролните кладенци, положението не можело да е добро. Много отдавна Нефтохим Бургас е продаден и Лукойл е на българския пазар и много правителства са работили с тази компания, тя формира до голяма част и бюджета на държавата и всяко сътресение там може да доведе до проблеми с бюджета. Нека популистите, говорещи това, което хората искат да чуят, да си мерят приказките - ние сме заварили това положение и можем да си го утежним. Толерирам същевременно идеята на министър Трайков максимално да се намали печалбата, каза премиерът, който неодобрявал прибързаността на изказванията.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6346 |08.03.2011 Тапата Либия отпушва бежанците към Европа . 128| 7513 |18.01.2011 Б. Борисов, твърд: Ще искам вот на доверие . 24| 11352 |11.01.2011 В. Танов: Появи ли се разговор между мен и Борисов, ще е монтаж . 87| 11000 |05.01.2011 Що е то ЕС под ръководството на Борисов, мачо с неподражаем хумор?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads