Реклама / Ads
41| 7795 |25.09.2015 ПОЛИТИКА

Б. Борисов: Страх ме е, че ще станем фронтова държава

.
Бойко Борисов
Страх ме е, че ще станем фронтова държава. И мен ме е страх , че 7-8 милиона бежанци тръгват към Европа. САЩ и Русия трябва и могат да решат проблема. Това каза в "Тази сутрин" по bTV премиерът Бойко Борисов.
 
На бежанците им харесва най-вече в Германия и Швеция, на всеки му харесва там, посочи той. И допълни, че милиони, които са по лагери в Ливан и Йордания се прибират в Сирия, за да продадат каквото имат и да си купят билет за Европа.  Със същата тревога, каквато и на хората, попитах на Европейския съвет - какво би станало, ако не вземете дипломатически и политически мерки и не се спрат тези бежански потоци, най-главното - създаване на територии на сигурност в самата им държава, да им плащаме и да ги задържим с тези пари там, за да не идват в Европа, заяви Борисов.

Дай Боже да не ни се налагат да ни дават пари. Не искаме някой да ни дава милиарди, че да имаме бежански лагери. Аз просто превантивно съм убедил колегите, че в България, както Турция и Гърция имат сухопътна граница и от там в момента минават. Не дай Боже тази вълна да удари нашите граници, ще имаме тяхната подкрепа. И това каза канцлерът. Тук го изкараха, че едва ли не искаме да докараме бежанци, обясни премиерът.

"Благодаря на г-жа Меркел за разбирането. Ако бях казал, че в България няма проблем, няма бежанци, тя нямаше да каже това. В България има проблем", каза Борисов.

"Положих огромни усилия, за да ни чуят че взимаме всички мерки и ни е страх, европейските лидери са чули за нашия проблем. Положих денонощни усилия да направя нещо добро за държавата", каза още Борисов.

По думите му България предпочита да не ѝ се случи това, което се случва в Турция и не иска пари. По думите му тезата, че е отишъл на срещата на върха, за да иска пари за бежанците, била планирана атака срещу него.

Според Борисов е ясно, че българите не искат бежанци и дори се страхуват. В същото време бежанците не искат да остават у нас, защото ще се наложи да работят, но на нашия пазар се предлагат само непривлекателни работни места, като например овчари шофьори.

„Проблемът на Европа не зависи от Европа, трябва Русия и САЩ да се разберат. Ако не се разберат, ние ще сме жертвите на една глобална политика. Ако не се разберат, както направиха за Иран, само лоши неща ще се случат в Европа”, смята Борисов.

Борисов посочи, че срещу него действали медии-бухалки, които изкарали, че той е искал България да стане гореща точка за бежанци. Те си пишат някакви неща, после сами си отговарят, смята премиерът. Това беше сериозна атака, за да ме уязви, категоричен е той. Едните и другите обслужват икономически кръгове. Като направиш преглед на печата, виждаш кой къде е, допълни той.
 
Той отговори и на въпрос за малките пенсии в България и бежанците. За 25 години икономикакта ни бе смазана и разпродадена, посочи премиерът. На въпрос за коледните добавки на пенсионерите, той посочи, че правителството ще се опита да даде на хората по 50 лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5108 |18.09.2015 Премиерът Борисов: Бежанската вълна чертае нови магистрали . 7| 5098 |07.09.2015 Реформаторът Ант.Тренчев: Може и да станем опозиция . 107| 17867 |27.08.2015 Борисов: Бедни сме заради Столетницата- БСП . 0| 5641 |24.07.2015 Борисов: Компромисът за Конституцията ми струва години живот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads