Реклама / Ads
2| 7261 |12.11.2017 ПОЛИТИКА

Даниел Кадик: Юнкер лъже, че България е готова за Шенген, да си чете докладите

.
Жан-Клод Юнкер
Кой контролира Цацаров? Никой. Такъв проблем виждам не само аз, но и Венецианската комисия. Имаме систематична корупция, за това трябват специализирани съдии и съдилища. Това заяви в предаването „Просто Диков” Даниел Кадик, ръководител на софийското бюро на фондация ”Фридрих Науман”.
 

Премиерът Борисов се хвали, че няма осъдени политици за корупция, защото няма такава. Бих му казал: „Вие сте били пожарникар и знаете що е отговорност. Направете нещо, за да има осъдени политици”.

 

Кадик коментира и обещанията на Юнкер, че ще влезем съвсем скоро в Шенген: „Той разпространява фалшиви новини. Бих препоръчал на председателя на ЕК да си чете собствените  доклади. Бих го поканил да отидем на българо-турската граница и да му покажа дупките там”.

 

"Все пак ГЕРБ принадлежи към партията на Юнкер. Предстои европредседателство. Затова Юнкер ще направи всичко възможно то да изглежда безупречно", продължи Кадик.

 

"Бях на лекцията на Гюнтер Йотингер в Софийския университет. Там той посочи, че България е отбелязала напредък и че доходите на българите са се увеличили трикратно през изминалите години. Това, което той не каза, е колко още работа не е свършена. Ако утре го няма Европейския съюз ще продължи ли икономически растежа в България? Ако няма международни компании, ще го има ли този растеж? Съмнявам се, защото България има много голям проблем с конкурентноспособността, с добре платените работни места, има проблем със стартиращия бизнес. Над 50 процента от българските младежи искат да напуснат страната“, смята Кадик.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 18676 |12.11.2017 Франс Интернасионал: В България доминира корупцията и тайните споразумения между медии, политици, олигарси и Пеевски . 16| 38238 |12.11.2017 В „Америка за България“ шокирани от лобиране на Цветанов за частна медия . 0| 4616 |11.11.2017 Испания победи България с 50 точки разлика на старта на евроквалификациите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads