Реклама / Ads
30| 5823 |01.12.2011 ПОЛИТИКА

Дянков: Това е полезната реформа!

.
Симеон Дянков Източник: Булфото
"Изслушахме синдикатите, те не са съгласни с това, но ние не го правим за тях, правим го, защото смятаме, че това е полезната реформа", заяви финансовият министър Симеон Дянков и добави, че това е крайното решение на управляващите, което ще бъде внесено в бюджетната комисия от Менда Стоянова.
 


Frognews.bg припомня, че парламентарната група на ГЕРБ внасе в бюджетната комисия за обсъждане предложението за увеличение на пенсионната възраст за всички категории труд с по 4 месеца през 2012 г., 2013 г. и 2014 г., като увеличението ще се прави в началото на всяка от трите години.

  
"Към синдикатите показахме решимост досега, ще я покажем и занапред", отсече финансовият министър. Според него това е първата истинска социална реформа в България от 15 години насам, която ще съкрати рязко дефицитът в НОИ до 2014 г. с половин милиард лева, а до 2020 г. - с 6 милиарда.

 

"Тя ще даде възможност най-сетне да имаме активна пенсионна политика извън компенсирането за инфлация, така че вече наистина да се мисли нашите пенсионери, нашите бащи, родители да могат да получават по-високи пенсии от тези, които получават в момента", смята Дянков. По думите му изтеглянето на пенсионната реформа се налага от тревожната европейска обстановка.

 

"Това плавно увеличаване е за всички категории – 1, 2 и 3. За миньорите и за другите хора в първа и втора категория труд това е по-добра мярка за тях, защото от 2014 г. тези категории труд ще получават пенсиите си от частни пенсионни фондове. За да стане тяхната пенсия по-висока, е много изгодно за самите тях да имат допълнителен стаж и допълнително време за работа до края на 2014 г.  По този начин значително ще увеличим пенсиите, които всички те ще получават", аргументира се още Симеон Дянков.

 

На въпрос как ще коментира намерението на двата синдиката да не дойдат утре на насроченото за 15 ч. заседание на тристранката, финансовият министър отговори: Ако са разумни, да дойдат. На нея е планирано да се обсъждат предложенията за криминализиране на неплащането на осигуровки и на по-добрия контрол в ТЕЛК-овете.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 6237 |07.11.2011 Българинът живее за внуците, затова гласува за мен . 112| 9827 |18.07.2011 Репресираните: Ако сините гласуват срещу ГЕРБ - това е национално предателство . 24| 7514 |28.05.2011 Г. Първанов: „Атака” просто е срещу всички; това е върхът на екстремизма . 67| 9891 |31.01.2011 Х. Александров: Живеем като роби и това ни харесва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads