Реклама / Ads
9| 7557 |15.12.2022 ПОЛИТИКА

Дмитрий Гудков: Елитът около Путин се замисля за опцията ”Милошевич”

.
Дмитрий Гудков
Приятели, не се залъгвайте, Путин има пари за войната в Украйна. Вместо забрани за руския газ трябва да се делегитимира властта на руския президент. А неговото време изтича. И Русия ще е друга, казва пред ДВ Дмитрий Гудков, опозиционер и бивш депутат от Държавната дума на Русия.
 

Ако не се смята войната в Украйна, най-важното са наближаващите промени в Русия. Времето на Владимир Путин изтича. Пясъкът от пясъчния часовник на неговия политически живот се изсипва все по-бързо. Само преди година експертите му даваха още десет години. А в момента, както чувам от познати, много от заминалите вече обмислят да се върнат, мислят да си наемат жилище, като че ли това ще стане скоро.


Той коментира и кога ще приключи управлението на Путин: Първо трябва да се стигне до военно поражение. След това ще започнат процеси като разцепление на елита, протести - тъй като в момента се трупа протестен потенциал, който в един момент ще избухне. Освен това мисля, че западният свят няма да допусне формирането на нови диктатури в Русия. Убеден съм, че войната и Украйна ще променят цялата система за международна сигурност, ще се появи нещо ново на мястото на ООН. Това ще бъде съвсем друг свят, който ще определя нещата поновому, включително мястото на Русия.


След икономическата и социалната катастрофа, която ще преживее Русия, много ще зависи от Запада. Ако страната се затвори, ще се превърне в голяма Северна Корея и в един момент отново ще започне да заплашва целия свят. Трябва да има интеграция - очевидно е необходима съвместна програма със западните страни, посочва той.


Путин трябва да бъде делегитимиран в очите на елита, да бъде създаден международен трибунал, който да го обяви за военнопрестъпник. Същевременно стои въпросът защо до разцепление на елита около Путин не се е стигнало, защо неговите хора не го махат. Но как да го махнат, ако с него продължава да се води диалог, ако му звънят по телефона и го посещават. В очите на своето обкръжение Путин е номер едно в диалога със западния свят. Тази представа трябва да бъде разрушена, защото именно от разцеплението на елита зависи кога ще завърши войната, категоричен е опозиционерът.


Докато Путин има легитимност и поддръжка, няма да се промени нищо. Легитимността ще приключи с настъпването на военното поражение. А ако освен това Западът отправи ясен сигнал към елитите, създаде международен трибунал и Путин бъде обявен за военнопрестъпник, елитите ще се замислят над "опцията Милошевич", каквато бе дадена на сръбските елити, казва още той пред Константин Егерт.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4414 |14.12.2022 Кирил Петков: Готови сме да поемем отговорност, не ни е страх . 5| 7493 |14.12.2022 Адв. Грета Ганева: След Габровски ГЕРБ ще плува в политическите води с ютия на врата . 16| 15170 |12.12.2022 Иван Бакалов пред Фрог: Най-много ме забавлява кандидатурата на Прошко Прошков за министър на транспорта . 3| 6690 |12.12.2022 Политолози за шансовете на проектокабинета ”Габровски”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads