Реклама / Ads
28| 6750 |21.05.2011 ПОЛИТИКА

Доган: Етническият модел, с който толкова се гордеем, може да бъде провален

.
Ахмед Доган
При безпрецедентни мерки за сигурност в местността "Демир баба теке" край Исперих започна митинг-събор в памет на жертвите на т. нар. Възродителен процес. Полицията предотврати нов сблъсък между симпатизанти на ДПС и на отцепилия се от движението Касим Дал. След вчерашния случай в София националната сигурност вече е застрашена и ако службите не се заемат сериозно със случая, етническият
 

Кметът на Исперих Адил Решидов обяви, че на празника ще бъдат посрещнати всякакви хора, стига да не нарушават толерантността и да не използват събитието за политически провокации, информира БНР.

Преди началото на събора полицията осуети опит за саморазправа между симпатизанти на ДПС и отцепилия се от движението депутат Корман Исмаилов. Отцепникът и няколко негови привърженици издигнаха сини плакати: "Вън доносниците от партията", визирайки осветения като агент на ДС лидер Ахмед Доган. Това ескалира отново напрежението и само благодарение на засилената охрана не се стигна до физическа саморазправа.

Полицията бързо отцепи враждуващите групи с кордон. Мястото около официалната трибуна е оградено и се влиза само с пропуск.

От частната охрана на събора са ударили мъж от село Смирненски, който е с наранявания по лицето. Корман Исмаилов поясни, че пострадалият е разпознал един от нападателите и ще си извади медицинско свидетелство.

На събора присъстват лидерът на ДПС Ахмед Доган, депутати на движението, кметове и гости. Тази година съборът на "Демир баба теке" се организира под мотото "С ДПС - достойни граждани на Европейския съюз".

След вчерашния случай в София националната сигурност вече е застрашена и ако службите не се заемат сериозно със случая, етническият модел, с който толкова се гордеем, може да бъде провален, каза лидерът на ДПС Ахмед Доган пред хората..

“За да не се допусне това, е необходима намеса от Европейския съюз и от НАТО, ако трябва”, добави той. Според него за бъдещи държавни успехи трябва да бъдат привлечен инвестиции, които по време на управлението на Тройната коалиция били 25 млрд. евро. “Сега се получава обратен ефект – изтичане на капитали от България”, смята Доган.

За предстоящите избори Сокола коментира, че са от изключително важно значение, тъй като те ще бъдат мерило и генерална репетиция за следващия парламентарен вот. Той запази в тайна човекът, зад когото ще застане ДПС, но подчерта: “Ние ще подкрепим държавен глава, а не държавен врат”.

Доган отказа да коментира ексцесиите, предизвикани от плакатите на отцепниците, предвождани от вече независимия депутат Корман Исмаилов. “Някои хора си помислиха, че ще бъдат вечно на креслата, на които са седнали, но партията има нужда от обновление”, лаконичен бе лидерът на ДПС.

Доста по-остро се изрази заместникът му Лютви Местан. “Корман Исмаилов няма никакво морално право да издига такива плакати за Държавна сигурност, защото неговият баща беше един от идеолозите на Възродителния процес”, отсече Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 91| 6555 |10.05.2011 Борисов: Който иска Станишев, избира лъжата . 53| 6587 |04.03.2011 Б. Борисов: Който има храни, ще бъде равностоен на този, който има петрол . 73| 8689 |16.02.2011 Б. Борисов: Ал. Петров е гузен, който бяга негонен . 73| 12940 |19.01.2011 Ф. Димитров: Борисов е първият премиер, който постъпва нормално

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads