Реклама / Ads
91| 6582 |10.05.2011 ПОЛИТИКА

Борисов: Който иска Станишев, избира лъжата

.
Бойко Борисов
Ако не сте доволни от управлението на ГЕРБ, върнете си Станишев и Доган, те ще продължават да ви лъжат. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти днес.
 

Той не пропусна да отправи своите критики към медиите, които до вчера са обяснявали колко несъстоятелен и маловажен е постът на президента. Нещо повече – постът на президента се приема като бягство от всички политически партии, с изключение на ГЕРБ.

След публично обявеното несъгласии с позицията на политиците по този въпрос, Борисов се върна към реалните проблеми на страната ни, като този за заплатите и пенсиите на българите. Той подчерта, че 20 години държавата се е борила да оцелява, докато самият той иска през следващите години тя да носи приходи, защото с тях се плащат заплати и пенсии.

Премиерът обяви, че иска да повиши пенсиите и минималното възнаграждение, но това дали ще се случи, ще стане ясно през юни. Тогава той очаква вицепремиерът Симеон Дянков да представи финансовите разчети и евентуалните възможности да се реализира това.

Борисов похвали МИЕТ за стратегията за привличане на инвестиции. Кабинетът работи усилено по пакта за финансова стабилност. "Всички държави, които като слаби ученици допуснаха да харчат повече, отколкото произвеждат или да се разполагат по-широко, отколкото заслужават, на базата на своята икономика, сега търсят помощ и всички ние трябва да се солидаризираме и да търсим пари да оправим техните бакии. Затова пактът за финансова стабилност е изключително важен и в него ние виждаме първия гарант за една стабилна държава", коментира министър-председателят. За Борисов особено важно е обаче да знае как ще бъде постигнат и икономически растеж на страната, за което очаква да бъде информиран от министър Трайчо Трайков.

Борисов подчерта, че тази година земеделието има с 1 млрд. лв повече приходи. "В следващите години човечеството няма да се задъха нито за петрол, нито за газ, нито за енергия. Като няма петрол, ще ходиш пеша, като няма енергия, ще си запалиш свещ, но ако няма храна и вода, ще умреш", отбеляза той.

Според него, България е "прекрасен рай" за храните и минералните извори. "Да не говорим, че злато тече в реките", добави министър-председателят. Борисов смята, че заради ситуацията в Африка нуждата от храни води ще се засили рязко.

Министър-председателят заяви, че на България не й трябват инвестиции на всяка цена. "Доволен съм много, че на базата на тази програма, вече няма да се правят безброй кръгли маси, на които всеки да хвърля по някаква идея, да обяснява как за три дена 6 млрд. ще изкараме", каза още той. Той призова екипа на Трайчо Трайков да реализира програмата. Премиерът настоява да знае каква индустрия трябва на страната и как ще расте БВП. "ЕК ще ли ни защити, ако ние кажем "не" на ядрената енергия, че и съседите ни няма да направят ядрени централи. Тогава ще питам каква ще е конкурентоспособността на българската и турската икономика. Тогава ще питам, но вече ще бъдем бити с камъни и няма кой да ни чуе отговора", коментира той.

Премиерът даде пример с Австрия, където над 80 % от реките са вкарани в производството на електроенергия. У нас са под 20 %. "Защо налетяхме с всичка сила върху слънцето и вятъра при положение, че имаме огромни възможности да произвеждаме от реките си електроенергия. Ами нали тя е също ВЕИ, нали тя е най-екологично чистата, нали тя е много по-ценна, отколкото от вятър и слънце, нали си е тука в нас, нали наши фирми и наши работници ще ги правят. Няма да внасяме батерии от Китай, с цялото ми уважение към тях", заяви още той.

Развитието на икономиката ще бъде платформата на ГЕРБ за следващите избори, отбеляза още министър-председателят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 6948 |11.04.2011 Бесепари бесни на Станишев, че им пробутва Кунева за президент . 62| 6598 |26.03.2011 Бойко Борисов: Трябваше да оставя БСП да си решава проблемите . 140| 7499 |20.03.2011 Б. Борисов: По селски пътища хляб няма . 52| 6194 |20.03.2011 Б. Борисов: Нищо хубаво не ни очаква във военна ситуация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads