Реклама / Ads
34| 6938 |11.04.2011 ПОЛИТИКА

Бесепари бесни на Станишев, че им пробутва Кунева за президент

.
С. Станишев
Напускаме партията, ако Сергейчо вземе протежето на царя, плашат функционери.
 

БСП делегати напуснаха бесни пленума на левицата в събота, пише днес вестник Атака. Причината е опитът на Сергей Станишев да пробута за кандидат-президент на червените протежето на царя Меглена Кунева. Станишев апелира актива при номинацията на претенденти за държавен глава да мислят за фигура, която може да мобилизира партийните членове и симпатизанти и да има потенциал за втори тур. "По-добре направо да бяха казали, че искат да подкрепим Меглена Кунева. Явно никой не вярва, че има смисъл да играем сами, ще се лепим към мераклиите, издигнати от инициативни комитети", коментира разгневен участник в заседанието на Националния съвет. "Има много начини БСП да се самоубие, но ако подкрепим Кунева, това ще е най-бързият и сигурен", коментира депутат от левицата. Друг напомни, че президентските избори са заедно с вота за местна власт и ако БСП не играе със свой кандидат, автоматично падат шансовете й да спечели повече общински съветници, защото логиката е мажоритарният кандидат "да тегли" гласове за листата с общинарите.

Самата Кунева още не е обявила официално дали ще се кандидатира, но вече била в предизборна кампания. Бившата еврокомисарка от няколко седмици обикаля страната и правела срещи, тайно от медиите, за да не започнела антикампания срещу нея. Снахата на Пръмов явно се тревожи да не си припомнят хората предателството й за затварянето на блоковете на АЕЦ "Козлодуй", както и безропотното затваряне на глави при членството ни в ЕС. Най-голямото й притеснение било, че българите ще се усетят, че последните 5 г. не е пребивавала постоянно в страната, което е изискване на конституцията за президентския пост. По същата причина навремето и Симеон не беше регистриран в ЦИК, а днес в същата позиция е и еврокомисар Кристалина Георгиева, която е с изключително висок рейтинг. Правни спецове на БСП вече търсили вратички в закона, за да пробутат Кунева на изборите през есента.

На практика на пленума продължи и задочната война между Сергей Станишев и Първанов, след като държавният глава предложи партийните кандидати да се състезават. Чие лоби ще победи, ще стане ясно на конгрес през юли, когато ще бъде одобрена окончателно кандидатпрезидентската двойка на БСП.

Гоцевият проект АБВ за пореден път вся раздор в червените редици. В началото на форума статия на социалиста Николай Малинов в партийния вестник "Дума", насочена срещу президентската формация, предизвика гнева на Румен Петков. Бившият вътрешен министър скочи на съпартиеца си, че пишел унизителни материали за Първанов. Според запознати обаче журналистите в червения вестник вече били инструктирани, че ще играят срещу Гоце. (в. Атака)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 6553 |10.04.2011 М. Димитров: Борисов използва Трайков за Белене, за да не носи отговорност . 10| 5337 |10.04.2011 И. Фидосова: ЦИК не бива да се заиграва политически . 55| 8149 |10.04.2011 Леа Коен: Дворцовата интрига няма да успее . 70| 5735 |09.04.2011 С. Станишев: Спука се поредният балон на партия ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads