Реклама / Ads
6| 5440 |29.10.2018 ПОЛИТИКА

Екатерина Захариева: Важно е договорът между Македония и Гърция да не остане на хартия

.
Екатерина Захариева
”България няма да се откаже от нищо в историята си заради Македония. Историята трябва да ни бъде учител за грешките в миналото. Много е важно договорът между Македония и Гърция да не остане само на хартия”. Това каза външният министър Екатерина Захариева по темата за името на Македония.
 

До момента нямаме информация за българи на борда на индонезийския самолет. Голяма трагедия. Няма оцелели на борда и слава Богу няма данни за загинали българи,каза още пред bTV вицепремиерът.

 

"Няма турболенция в управлението. Ние изпълняваме нашите ангажименти. Виждате и Бюджет 2019. Там се пказва наглед реалната политика. Няма как голямата коалиция да не страда от ставащото в малката коалиция. Аз работя с Валери Симеонов и знам, че понякога езикът му е по-остър. Вярвам, че той се извини искрено. Валери Симеонов не трябваше да казва тези думи. Той обясни, че не имал това предвид. На всички беше ясно, че Законът за хората с увреждания трябваше да бъде приет. Тези майки и хора имаха нужда от промяна. Мисля, че ще изкараме 4 години пълен мандат, но не трябва да си създаваме сами проблеми", посочи Захариева.

 

"Всички искахме нашите правоохранителни органи да си вършат работата. Сега, когато започнаха проверки, започваме да говорим и питаме защо се правят сега тези акции. В системата работят много образовани хора и не мисля, че срещу някой ще бъде повдигнато обвинение, след изтичането на срока на давност", коментира вицепремиерът последните акции на прокуратурата срещу семейство Баневи и повдигането на обвинение на Иво Прокопиев за пране на пари.

 

"Нормално е бизнесът да изказва определени недоволства от Бюджет 2019. Най-големият проблем е липсата на работна ръка. За това трябва да работим заедно. Мерките включват обучение и квалификация на безработни, наемане на чужди работници. Много наши съфраждани изявяват желание да се върнат в България, но искат информация. Това са аспектите, върху които трябва да работим с бизнеса", каза още Захариева.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6979 |03.04.2018 Екатерина Захариева: Срещата в София за Западните Балкани не е пред провал . 5| 12490 |30.12.2017 Проф. Велислав Минеков: За управляващия Падишах, освен идеите на Винету, е важно как изглежда в медиите . 8| 8131 |03.11.2017 За Екатерина Захариева БСП показва двоен аршин за корупцята . 11| 9597 |05.05.2017 Захариева: Да престанем с птичите определения за мен като ястреб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads