Реклама / Ads
10| 7012 |02.05.2019 ПОЛИТИКА

Емил Радев уж играе за евродепутат, но гледа към стола на Цацаров

.
Емил Радев Източник: БГНЕС
И в други държави имало усещане за корупция, не само у нас. Даже тук било по-малко отколкото в Гърци и Италия… Тези тежки клишета бълваше евродепутатът на ГЕРБ Емил Радев. Той се включи в първия тв дебат по бТВ с „ярко“ декларативно говорене. Радев повтаряше опорките, спуснати му от партията-кърмилница.
 

Което явно издава, че това не е негово лично мислене, а на партийния апарат. А може и съзнанието му да се е полирало до степен на пълен синхрон с правата линия.

 

Радев е кандидат отново за евродепутат. Но е всъщност един от фаворитите за главен прокурор. Задкулисието отдавна работи по кандидатурите. Единият отличник – Пламен Георгиев, шеф на КПКОНПИ се самозачеркна с помпозната си тераса. Все още таи надежди, но са напразни. Освен ако не проговори за ставащото в политическия елит. Не му стигат обаче нито смелост, нито морал, нито достойнство. С тях се е разделил отдавна, за да бъде такъв, какъвто е сега.

 

Зам.-главният прокурор Иван Гешев също вече не е онази дизелова ракета, която се бе устремила към стола на Сотир Цацаров. Поради много причини. За тях ще се говори тепърва.

 

Георги Ушев, шефът на Специализирания съд също бе в играта. С нелоши шансове. Но и той като Гешев много явно се експонира като привърженик на системата „Вишински“, която обслужва нечии, а не закона и обществения интерес. Вече е прекалено очевидно.

 

Емил Радев за пореден път доказа, че управляващото мнозинство е много уязвимо по темата корупция. Върти, сучи, но все се опитва да ни пробута колко много ГЕРБ и той самият се борят за ред и законност. Тук и в Европа. Не било патриотично да се подкрепя мониторинга на ЕК спрямо България. Трябвало да отпадне. Но не казва защо не отпада юнашкото крадене. Което означава пълно прикриване на „кирливите ризи“ на управляващите. Позиция, перфектна, според кукловодите, за главния прокурор.

 

Неотдавна Радев роди следната мисъл: “Знаем, че Кьовеши беше свалена от поста прокурор на специализираната прокуратура, има повдигнати обвинения. И наистина това, което в момента е като ситуация в румънската държава, за съжаление, се пренесе и в Европарламента. Което не е добре за самата процедура по избора на европейски главен прокурор.”

 

Ех Радев, ако имаше някакъв рефлекс, щеше да се усетиш, че словосъчетанието „което в момента е като ситуация“ издава принадлежност към школата на Цветан Цветанов. Това не е предимство „което в момента имаме като ситуация“...

 

Емил Радев е идеалният кандидат за главен обвинител по матрицата на сегашната политическа върхушка. Говори без да казва нищо, изпълнява инструкции и не му пука за истината.

 

Димитър Атанасов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5635 |05.03.2019 Адв. Емил Георгиев: КПКОНПИ - майка за едни, мащеха за други, бухалка за трети . 14| 7090 |02.03.2019 Цветанов: Благодаря на хората, не позволили на президента Радев да се изкаже за Крим . 27| 10162 |01.03.2019 Паси към Радев: Най-голямата заплаха за енергийните ни проекти е монополът на Русия . 3| 5542 |04.02.2019 Радев наложи вето върху Закона за защита на личните данни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads