Реклама / Ads
5| 4654 |23.01.2023 ПОЛИТИКА

Евгений Кънев: Трите ключови събития от изминалата седмица - ре-юнион на БКП, патериците, черният PR

.
Евгений Кънев, анализатор
В своя профил в социалната мрежа Фейсбук анализаторът Евгений Кънев посочи, че ключовите събития от изминалата седмица, макар и разнообразни, имат общо помежду си. Това са действията на триумвирата на Прехода - БСП, ГЕРБ и ДПС, които се подготвят да завземат властта.
 

Ето пълния текст на публикацията на Евгений Кънев:

 

Най-важните вътрешни събития през последната седмица са от най-различен характер, но с общ знаменател - подготовка за завземане на властта от триумвирата на Прехода БСП, ГЕРБ и ДПС.


(1) Ре-юнион на БКП
На първо място, най-очевидна в този порядък беше лидерската среща помежду им, на която най-после изскочи дългоочакваният аргумент, че щом не става по друг начин - чрез принципи, каузи и политики - правителство, ще ги сменим и ще смесим водата и маслото, за да направим нужната математика за благото на България.


Според мен, има една официална и една неофициална причина да не направят правителство още сега. Официално, че уж трябва да се консултират с партиите си за този завой (де се е чуло и видяло ББ да се консултира!), което странно не могат да го направят сега. А истинската причина е, че ще хвърлят всичко в изборите, за да получат 2/3 от мандатите (вероятно с Възраждане), за да сменят ВСС пак с удобни хора, които да изберат заместник на Гешев. И осигурят контрол върху съдиите, които уж трябва да контролират главния прокурор. И тогава - хоп, да заповядат милиардите от ПВУ.


(2) Патериците
В подготовка за това мнозинство реанимираха НДСВ - центристка, евроатлантическа партия, чиято цел е да отнеме максимално много гласове от ПП-ДБ, които също са по-скоро центристки партии и също с претенции за проевропейски либерални партии. (Тази партия има историческа заслуга за влизането в ЕС и НАТО и е безспорно с много достойни хора, но неслучайно тях ги няма в опита за възкръсване!)


Само че - както съм посочвал много пъти - разликата между автентична партия и патерица е мястото на корупцията и съдебната реформа в нейната програма. Е, вчера виден професор - лице на НДСВ - заяви, че те не са толкова важни и че нямало нужда да се бърза (!) след 15 години с такава реформа.


Патериците на Статуквото са два вида - лява и дясна. Дясната патерица е именно НДСВ - призвана да пренасочи максимално гласове от център-дясната опозиция към мафията. Посланията са пак Европа, ЕС, НАТО, икономика - но без съдебна реформа, която заплашва мафията.


Лявата патерица като Възраждане пренасочва гласовете на левите, патрЕотарски настроени избиратели към контролирана партия. Затова Възраждане започна своя възход веднага след като БСП-Нинова започна самостоятелна политика от статуквото през 2020 г, а другите патрЕоти бяха изсмукани от ГЕРБ. Посланията на Възраждане всъщност копират тези на БСП - пълен слугинаж на Русия под маската за национален суверинитет и патрЕотизъм, каквито Нинова прегърна след 2015 година по повод Истанбулската конвенция и се скара с ПЕС на Станишев.


Явно изплашена от пътя надолу (Възраждане я надмина), Нинова е решила, че е по-добре да се върне в мафията, за да остане нещо от БСП и нейната политическа кариера. И ето я на срещата с ГЕРБ и ДПС.


(3) Черен PR
Тук палитрата е най-разнообразна: от хвърляне на кал върху ПП и ДБ по линия на измислена свързаност до отричане и омаловажаване на признанието, което България - по заслуги на ПП - получи на Запад за помощта за Украйна.


Насиленият “Скандал” Нексо е най-гръмкия. Нито един журналист не се сети да попита прокуратурата каква е връзката между дарение от физически лица чрез техните законно получени и обложени доходи и техния работодател, който бе окалян, за да стигне калта косвено до дарената партия ДБ - с прехвърляне на недоказани твърдения от Нексо към партията.


Толкова е плоско, че човек да се диви на ентусиазма на любеновци, с който громят “аферистите”. Това не значи, че абсолютно всичко около самата дейност на компанията, подчертавам в ЧУЖБИНА, е наред, защото у нас няма как да не е, бидейки само бек офис. А че каквито и да са нарушенията в ЧУЖБИНА - нямат и не могат да имат отношение към доходите на физически лица, чрез които е дарено.


Или пък това, че депутат от ПП е бил съдружник в компания без дейност с водещо лице на Нексо - преди да съществува ПП (!) - да е обвинение към ПП, че се е финансирала от Нексо.


Или партенката на любимото за кризисен ПР лице на ГЕРБ, че ПП са си платили, че и точна сума назова, за публикациите на Запад. А при толкова публикации за корупцията на ГЕРБ, препечатани у нас, как пък не се сети тази умна глава да си плати за една ПР публикация на Запад? Чудно, нали?
Важно е кал да се лепи и да падат гласовете за ПП и ДБ.


А кампанията още не е обявена.
Но Аврора вече гръмна.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 15312 |20.01.2023 Евгений Кънев: Дойде ли Магнитски - това е краят на ББ . 9| 5051 |13.01.2023 Радан Кънев: България е в ситуация на узаконена диктатура . 15| 5403 |05.12.2022 Продължаваме промяната за изказването на президента: Радев върна мутрите в управлението . 10| 9846 |03.12.2022 Евгений Кънев: Цинизъм е да работиш като изнесено представителство на Путин в ЕС по време на войната му с него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads