Реклама / Ads
4| 6094 |24.04.2018 ПОЛИТИКА

Георги Свиленски: ГЕРБ арестуват 10-15 души, после ги пускат

.
Източник: БГНЕС
„Днес бяха арестувани поредните служители на ДАИ в Благоевград. Кой носи отговорност за корумпираните служители от автомобилната администрация? Всеки месец някъде в страната има арести, а след няколко месеца, същите служители се връщат на работа. Питаме: Корупцията докъде стига?”
 
Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски на пресконференция в централата на левицата.

Той недоумява как се борят ГЕРБ срещу корупцията, когато се арестуват 10-15 човека, а след това се пускат? По думите му на тези хора пада и отговорността да извършват контрол върху МПС, върху контрола на пътя. Той припомни, че когато бе арестуван изпълнителният директор на пътната агенция, в гардероба му бяха намерени стотици хиляди левове. „Какво стана с този арест, къде отидоха тези пари, на кой ги даде, кой ги взе?”, попита Свиленски. Той изтъкна, че борбата с корупцията не е само да арестуваш и да ги проскаш по корем. „Борбата е да не назначаваш корумпирани служители. Когато администрацията е пропита с корупция, няма как да се води борба срещу нея”, категоричен бе той.
 
„Призивът ми към премиера Борисов е- ако тези хора не могат да управляват държавата, а остават в обществото заблуждението, че могат, нека се оттеглят и освободят постовете си”, заяви Свиленски. Той бе категоричен, че има хора, които могат да дойдат, да управляват прозрачно и тази корупция да бъде преустановена. „По този повод на 1 май, в 10:30 ч., пред паметника на Незнайния войн организираме митинг-протест срещу бедността и корупцията в държавата”, каза зам.-председателят на ПГ.
 
„Каквото е отношението на управляващите към младите хора, такова е и към другите слоеве от населението. Такова бе и към майките на деца с увреждания”, каза също Георги Свиленски. Той обясни, че майките на деца с увреждания са направили поредния национален протест и най-цинично, и безсърдечно не са били допуснати в сградата на парламента, а бяха поканени от ПГ на "БСП за България", от председател на Комисия към НС. „ГЕРБ и зам.-председателят на НС, изпълняващ тогава длъжността председател на НС, Емил Христов  не ги допуснаха в сградата. ПГ на "БСП за България" ще внесе искане за оставка на зам.-председателя на българския парламент”, категоричен бе Георги Свиленски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 13037 |19.04.2018 К. Костадинов: ГЕРБ и т. нар. патриоти създадоха режим, който е много по-страшен и античовешки от комунистическия . 5| 9334 |23.03.2018 Лукарски: Има отказ от реформи от ГЕРБ, СДС не е в коалиция с Патриотите . 12| 7378 |07.03.2018 Елена Йончева: ГЕРБ създава феодални схеми във всеки град . 25| 12549 |04.03.2018 Румен Гечев: Гинка Върбакова работи за ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads