Реклама / Ads
9| 6213 |29.03.2017 ПОЛИТИКА

Голяма коалиция - не спасение, а съсипване

.
Огнян Минчев
Валери Симеонов иска голяма коалиция на ГЕРБ, БСП и Патриотичния фронт - с 202 депутати, за да се ”спасяла България”. Нека да е ясно - демокрацията си има някои правила и закони, които се различават от патриотичните копнежи.
 
Така както гоненето на бабички по границата не намалява опасността от неоосманизъм, така и "голямата коалиция" не води към спасение, а към съсипване на България.

Оставям настрана какво се случва на страната, когато БСП има дял в управлението й. Проблемът е в това, че когато двете големи политически партии направят обща коалиция - че даже вземат в нея и третата партия на последните избори - ефектът върху възприятията на избирателите е еднозначен: елитът, партиите - се обединиха срещу народа.

България не е Германия

И консенсуалното управление тук не се възприема по начина, по който го възприемат германците. Обединението на ГЕРБ и БСП в едно правителство ще доведе до бурно израстване на поредна популистка алтернатива - в настоящия период, най-вероятно социално-демагогска, ксенофобско-националистическа и евразийско-еврофобска. Тази алтернатива може да се класира като победител на следващите избори - по каквато и система да се проведат те.

Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2017 (661)

Валери Симеонов може би си въобразява, че патриотите ще бъдат тази алтернатива.

Йок, аркадаш

дето викат неоосманистите. Много си набъркан вече във властта, че да се класираш за алтернатива. Ще те подгонят и тебе "истинските патриоти".

ГЕРБ си е спечелил изборите - ГЕРБ да управлява, ГЕРБ да си реди коалицията. Ако иска - ако може.

Ако на Валери Симеонов така не му харесва - да ходи на нови избори. На които вече може и да не влезе в парламента.

Огнян Минчев - Фейсбук
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 9353 |28.03.2024 "Защо Крокус, а не Кремъл!" От Санкт Петербург до Магадан полицията арестува хора заради атентата . 4| 10442 |27.03.2024 Politico: Украйна се приближава към най-опасния си период. Помощта на Запада трябва да завали . 10| 3038 |26.03.2024 Дмитро Кулеба: Дайте ни проклетите "Пейтриът"! . 5| 3487 |25.03.2024 Politico: Преговорите за правителство в България се провалиха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads