Реклама / Ads
17| 11562 |01.06.2018 ПОЛИТИКА

Горанов затвърди лъжите на Борисов за визитата му в Москва

.
Владислав Горанов Източник: БГНЕС
Индиректно финансовият министър Владислав Горанов, който бе на посещение в Москва с премиера Борисов призна, че трябва да се извиняваме на Русия за провала на Южен поток, тъй като тя е потърпевша от развалянето на сделката.
 

В същото време България спази изискванията за третия енергиен пакет, така че няма за какво да се извиняваме, допълни Горанов в предаването „Тази сутрин”.  

 

Той призна, че по всяка вероятност АЕЦ „Белене” ще се строи с руско участие. „Руската страна проявява интерес към АЕЦ „Белене”. Няма как да се строи без руско участие, тъй като проектът е руски”, каза финансовият министър.

 

На въпрос каква е причината за преждевременното завръщане от Русия, той отговори, че работата, за която са отишли, е свършена и няма какво повече да се прави.

Горанов заяви, че са посетили Русия, за да се гарантират газовите доставки за България. Той повтори лъжите на Борисов, че ще имаме газ от Турски поток.

 

Попитан защо от руска страна отричат това, финансовият министър отговори: „Не очаквайте на най-високо равнище да се издадат технически подробности”.

Той не можа да каже защо Турски поток минава през територията на Гърция, а не през България.

 

На критиките, че Борисов не е уведомил президента Радев за заминаването си за Москва, Горанов отговори: „Може би е трябвало да уведоми президента в дух на толерантност. Но той не е на отчет на президента, а на НС. Радев продължава да изживява културния шок от първия ден, когато стана президент. Не сме виждали такова противопоставяне от президентската институция”.

 

Докато Горанов говореше по bTV, енергийният министър Теменужка Петкова даваше интервю по НТ.

 

Тя повтори думите на финансовия министър за Турски поток:  „През България ще минава тръбата за Турски поток и ние ще имаме възможност да транспортираме природен газ. Известни количества може би ще се търгуват, но това са детайли, които ще се доуточняват. Разговорите тепърва започват”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7246 |09.05.2018 Горанов провали решението за нови изтребители и бойни машини . 1| 7992 |29.03.2018 И лъжите си обикалят... . 11| 23890 |21.03.2018 Николай Цонев за Фрог: Министър Горанов трябва да бъде отстранен заради тези 16 млрд. . 23| 12360 |01.03.2018 Гинка даде назад за ЧЕЗ, Горанов врътна, че държавата ще участва в сделката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads