Реклама / Ads
82| 8253 |02.04.2014 ПОЛИТИКА

Борисов: Всеки говори каквото си иска за позицията ни с Русия

.
Бойко Борисов Източник: Булфото
“Моето лично мнение е, да няма санкции, след като в санкциите до сега не са включени петролни, газови, атомни и други компании”.
 

Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде „Фокус”. “След като европейската позиция на различните страни е различна и явно няма да се изработи друга позиция, нищо не пречи правителството да излезе и да каже ясно – ние сме против санкции”, посочи Борисов.

„Сериозно обмисляме нашата позиция по санкциите за Русия. Знаете, че моето изказване първо беше, че или сме за пълни санкции срещу всички компании, или да няма санкции, защото половинчати санкции ще ударят България. Тогава казах, че ако Орешарски предложи такова нещо, бих го подкрепил”, обясни Борисов.

За съжаление, все още БСП говори едно, правителството – друго, Вигенин – трето на Консултативния съвет, не мога да им схвана позициите, заяви Борисов. „Днес нашата група ще се събере, имаме и една среща с руския посланик сега и по темата за санкциите ще помислим по-сериозно, защото действително позицията ни трябва да бъде по-ясна , защото няма такава от страна на правителството”, заяви Борисов.

“България в следващите години ще бъде един от големите производители на газ в Европа, от много големите производители”, каза още председателят на ГЕРБ.

„Хан Аспарух” е огромно находище на газ и на петрол, затова ние защитаваме българската позиция, за да можем да взимаме повече такси и да транзитираме.”

По думите на Борисов, България има своите интереси. "Когато искат да направят „Южен поток”, така че по него да тече само руски газ, ние искаме да се приложи третия пакет, посочи той. Все едно за една магистрала да кажеш, ще карат само български и турски тирове – защо да не карат и гръцки, и македонски, и други. Като имаме газопровод, защо да не тече газ и от други места", каза Борисов.

Мен ме интересува позицията на ГЕРБ да е ясна. По отношение на правителството и на БСП Борисов заяви: „От една страна, казват – ето, виждате ли, ние се опитваме да помагаме, а в същото време правителството отива в Брюксел и казва – нашата позиция е друга”. Такъв трик в момента разиграват управляващите, каза още Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 110| 10630 |27.02.2014 Б. Борисов: Как с голо дупе таралеж ще мачкаш, бе? . 100| 8608 |26.02.2014 Борисов: Защо Станишев толкова се зарадва на новата група? . 94| 7479 |16.02.2014 Борисов: Ще сме в изолация, докато Реформаторите не разберат, че помагат на БСП . 71| 7040 |30.12.2013 Равносметката на Борисов: Нашата оставка не донесе нищо добро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads