Реклама / Ads
7| 5901 |21.02.2016 ПОЛИТИКА

Д. Горов: Управляващите скриха от обществото дебатите по вота

.
Димитър Горов
„Управляващите се страхуваха от вота на недоверие и затова той не бе предаван по телевизията. Аргументите на опозицията обаче са достатъчно силни. Ние доказахме колко погрешна е политиката на управляващите в здравеопазването. Стана ясно, че управляващите не са убедени в подкрепата си за нея.” Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Димитър Горов в предаването „Неделя 150” по БНР.
 
По думите му проблеми, освен в държавата, има и в управляващата коалиция, където видимо има тежък сблъсък между ГЕРБ и ДСБ. „Защото не става ясно -  министър Москов, кой го подкрепя и кой не?”, коментира Горов и допълни, че проблемите в държавата стават все повече.

Спирането на обществени поръчки от премиера Борисов показва липса на върховенство на закона
„Спирането на обществени поръчки от премиера Борисов показва липса на върховенство на закона”, разтълкува поредния проблем в държавата Димитър Горов. „Всеки нормален човек е разбрал, че се търси ефекта на ПР–а с метлите на чистачките на Аерогара София”, обясни той. По думите му има много по-важните въпроси, свързани с обществените поръчки, които трябва да получат отговори, но не получават. „Ако има подозрение, че има проблем с поръчките, защо министърът, отговарящ за тях, продължава да е министър?”, попита народният представител от левицата.

Той попита още: „Ако премиерът има информация за проблеми, защо мълчи и не каже какви са те?”. Димитър Горов бе категоричен, че именно липсата на върховенство на закона  доведе до положението, в което се намира секторът с обществените поръчки.
„Всички трябва да гадаем- има проблем с мафия ли, с някакъв едър капитал ли, сблъсък между олигархични интереси, които подкрепят премиера ли? Но, ако имаше върховенство на закона, всичко това нямаше да се случи и този разговор изобщо нямаше да се води. Накрая какво излиза - премиерът дал, премиерът взел. Сега ли се сетихме, че има проблем с обществените поръчки и олигархични кръгове?”, коментира Горов. Той се възмути също, че няма заседание на Министерския съвет за спиране на обществени поръчки, а премиерът спира еднолично тези поръчки. „Излиза, че държавата се управлява еднолично от Бойко Борисов”, каза народният представител на левицата и допълни, че именно  премиерът е получил възможност в бюджета за 2016 г., чрез решения на управляващите, да може да харчи „за неотложни нужди” близо 1 милиард и 300 милиона лева на българския данъкоплатец.

Димитър Горов каза още, че в последните 20 години, БСП е участвала само 5 години в управлението на държавата, при това и с непълен мандат, и затова е нямала достатъчно време добрите практики да бъдат приложени. „А в останалите 15 години са ни управлявали именно десни формации, така, че за неуредиците в държавата не може да се вини опозицията”, категоричен бе той.   
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6453 |27.11.2015 Нинова: Управляващите не могат да правят бюджети . 32| 7001 |20.10.2015 Румен Гечев: С екзотични данъци управляващите връзват бюджета . 27| 5832 |06.01.2015 Политиката на управляващите води към избори . 14| 6599 |23.07.2014 Политолог пред Фрог: Оставка добре, но управляващите ще са същите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads