Реклама / Ads
7| 12191 |13.07.2018 ПОЛИТИКА

Григор Лилов: След Шенген - отказ и за чакалнята на Еврозоната

.
Григор Лилов
Днес всички медии и властта нададоха възторжени дитирамби как финансовите министри на Еврозононата уведомили България, че щяла след ОКОЛО (бел.: вероятно, може би, възможно, всъщност спорно, съмнително, надали и т.н.) ... след около ГОДИНА да влезе в механизма ERM ІІ, наречен чакалнята на Еврозоната.
 

Това се вика да наречеш черното - бяло.

 

Получихме учтив, дипломатичен, но категоричен отказ за насрочване НА ДАТА! Не ни отвориха дори вратата на чакалнята за Еврозоната

 

Защото:

  1.  
  2. през тази година време ще има мониторинг над икономиката ни, финансите и банките ни и в нейния край бъде дадена оценка на напредъка на страната ни;.

2. ще се оценява и напредъка в борбата с корупцията;
3. в зависимост от докладите (става дума за няколко и на няколко институции - ЕК, ЕЦБ) финансовите министри ще се съберат отново, ако евентуално са положителни;
4. в зависимост от политическата конюктура и положените от страната ни усилия може би това ще стане възможно да получим някаква ориентировъчна дата.
5. най-вероятно е тогава тя да бъде обвързана с още една предхождаща дата - за влизане в Банковия съюз като предверие на предверието на еврото.

 

ЗАТОВА ТОВА "ОКОЛО" НА ДИПЛОМАТИЧЕН ИЗКАЗ В РЕАЛНИЯ ЕЗИК ВСЪЩНОСТ ОЗНАЧАВА КАТЕГОРИЧНО "НЕ"

 

Това е поредният шамар за корумпирано.мафиотизирания ни елит след отказа за Шенген.

 

Който не е разбрал - Европа от година не е на две, а на няколко скорости. Засега България си е избрала за роля задната.

 

При това условие и Шенген, и Еврозана ще видим НЯКОГА, ама през крив макарон.

Който не е разбрал - България е в ЕС и получава траншове за милостиня, за да не свършат тукашните властници някой зулум като Милошевич.

 

Това е политическият мотив за приемането ни навремето в ЕС. Истинският прием тепърва ни предстои - след озаптяване на корупционно-мафиотизираните властови и политически механизма. Това озаптяване е ключът за действително влизане и присъствие в Европа.

 

Бел.: фин. министри изказали сериозни опасения, свързани със стабилността на банковата система у нас. Аз ги споделям. Третата по значение банка мина през няколко спасявания, но не вдъхна капчица доверие нито в тях, нито в мен. Втората, възникнала наскоро, е опит да се прикрие друга подобна ситуация, не добила публичност. А първата е централно загазила по европейския континент и се опитва за продаде лошите си заеми на някоя авантюристична финансова структура.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 10076 |08.07.2018 След ”Европейска личност на годината” следва личност на света, на....Млечния път! . 15| 6144 |06.07.2018 Радан Кънев: Следя с болка и тревога утрешната Национална конференция на СДС. . 8| 7131 |25.06.2018 Антон Койчев за Фрог: Следващите дни ще бъдат съдбовни за СДС . 13| 10253 |23.05.2018 Затопляме ли отношенията с Русия след срещата на Радев с Путин?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads