Реклама / Ads
52| 13411 |20.01.2021 ПОЛИТИКА

Христо Иванов: Не съм казал, че Мата Хари е Виолета Сечкова, съпругата ми се смя на писмото й

.
Христо Иванов Източник: БГНЕС
Жена ми се смя на писмото на Виолета Сечкова. Българската прокуратура не установи коя е Мата Хари, при положение че българският премиер разказа за нея. Не съм казал, че Мата Хари е Виолета Сечкова, моята работа като политик е доказателствата да бъдат събрани от прокуратурата.
 

Сложих снимката на Виолета Сечкова, защото това нейно назначение като почетен консул на Южна Корея показва трудно обясними от гледна точка на формалното функциониране на институциите подскоци в развитието на определни хора, които са около Борисов. Така Христо Иванов коментира скандала между него и Виолета Сечков пред bTV. Както е известно, лидерът на „Да, България“ написа пост в социалната мрежа, в който намекна, че Виолета Сечкова е жената, снимала от спалнята на Бойко Борисов. Постът бе придружен със снимка на Сечкова. Впоследствие тя му отговори с писмо до неговата съпруга Йорданка


Не знам коя е Мата Хари, а и не е моя работа. Въпросът е институциите в България, прокуратурата, да установят коя е Мата Хари. Въпросът е Борисов да излезе и да отговори на този въпрос: Коя е Мата Хари? Съжалявам, ако съм създал дискомфорт на някой с този пост, но като политик съм длъжен да задавам въпроси и да получавам отговори.

 

Няма никакъв проблем да обясня на моите синове защо задавам тези въпроси, по-трудно ще ми е, ако мълча. Не съжалявам за този пост за Сечкова, ние сме длъжни да поставяме тези въпроси за неформалния кръг около Борисов. Постът ми е не жълт, аз като политик искам отговори. Да показваме липсата на отговор на тези въпроси, става дума за един неформален кръг около Борисов, който е час от неформалния модел на конституционната власт и съществува в сферата на омертата. Тези хора са избрани да бъдат част от тази орбита, каза още Христо Иванов.

 

Нашата формация ще бъде в следващия парламент. „Демократична България“ е коалиция, приключваме преговорите по нашето коалиционно споразумении, в което ще има ясно посочени червени линии. Ние ще се явим самостоятелно на изборите и няма да влиза в коалиции с партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП и ДПС,  коментира Иванов.

 

Той бе категоричен, че няма проблем с лидера на ДСБ ген. Атанас Атанасов и обясни, че няма разминаване в това, което говори той в публичното пространство, визирайки намека, че ако ДБ бъде представена в следващия парламент, ще търсят евентуална коалиция с БСП.

 

Политикът посочи, че още през юли, подкрепяйки протестите в странта, са излезли списък от сериозни задачи. В името на приоритетите им – демокрация и върховенство на закона, са се обявили, че ще търсят широки мнозинства, с цел да се реализират промените в съдебната система.

 

Нашият план е този списък със задачи да се превърне в законодателни инициативи. Нашият призив е – всеки български депутат да е готов да подкрепи тази програма на надеждата. Защото тя не е само констатации, а път, по който да се освободим от омертата у нас и това правителство, изтъкна Христо Иванов.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6580 |07.01.2021 Христо Иванов: Може да се наложи отново да подготвим лодката за Росенец . 1| 5652 |30.11.2020 Милка Христова: СОС пропусна възможността да изработи конкретна и работеща Политика за публичните предприятия . 18| 9435 |24.11.2020 Иво Христов: Диктатурата се гласи да отсрочи дори редовните избори . 25| 8908 |18.11.2020 Христо Иванов за С. Македония: Стратегията „бъдеще срещу минало“ има няколко проблема

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads