Реклама / Ads
55| 10311 |11.11.2020 ПОЛИТИКА

Христо Иванов: Връхчето на айсберга е в Сараите. Бойко е обслужващ персонал

.
Христо Иванов
Връхчето на айсберга е в Сараите. Бойко е обслужващ персонал. Талантлив, но заменяем. В политиката те изтикват, слагат ти етикети. Ние сме готови за дълга борба. Въпросът е дали имаме рецепта как тази хунта да я демонтираме. Едно е да викаш „Оставка“, а друго е да знаеш как да демонтираш тази адска машина на корупцията.
 

Това каза пред Луба Кулезич по Евроком Христо Иванов - съпредседател на „Демократична България“.

Имаме ли ние критична маса от политически формации, които не просто да говорим за Шиши. Изчезна темата. Тя не е много удобна. Преди избори не е много уютно да си във фокуса на недоволството. Колко политици смееха да поискат оставката на Гешев. Борисов и ГЕРБ трябва са бъдат разкарани от властта. Но този модел трябва да се демонтира.  ГЕРБ е слизал от властта, но Пеевски е оставал. ГЕРБ се върна и Цацаров и Пеевски останаха.

 

Пеевски не се появи при Борисов. Той беше създаден от царя, нахранен от БСП. И разцъфна при ГЕРБ. Той съвсем не планира да приключи с кариерата. Трябва да има рецепта за демонтаж. Ние в „демократична България“ я имаме. Не е лесно. Трябва да се направи смела конституционна реформа. Трябва да премахнем специализирания наказателен съд и прокуратура. Политици трябва да имат смелостта да вдигнат ръчичката за реализиране на всички промени в прокуратурата.

 

Трябва са се поеме ангажимент пред избирателите. Ние предлагаме конкретни форми на взаимодействие. Представихме своята платформа. Свирката на пира да не вземе да се окаже по-важна, отколкото работата. Това, че сме искали да бъдем първи в нещо. Но нали в политиката говорим да съревнование и амбиция. Ние приехме неутрален субект да организира протестите. Отнасяме се сериозно към политиката. На политическият терен тече съревнование и всеки използва това, което може.

 

В „Отровното трио“ са трима души. Тяхно право е да се занимават с политика. Не  е моя работа да давам оценки.  Уважавам усилията на Триото по организиране на протеста. Те проявиха впечатляващо упорство.  Ние сме насочени към партньорства. Даваме конкретни платформи, за да гарантираме честността на изборите.

 

Върхушката на ДПС са неотделима част от най-дълбоките корени на този модел. Не е достатъчно да отстраним ГЕРБ и Борисов от властта. Това е необходимо, но не достатъчно условие. Трябва да се мине през отстраняване на ДПС. Не може да се мине без лустрация към хора и събития преди 89-та година. БСП как си представяме да бъде част от това усилие?! Ние трябва да сме готови да наричаме нещата с имената им. Да знаем, че ще водим дълги борби.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 9188 |04.11.2020 Христо Иванов: Правителството е в пропаст като доверие, протестите продължават . 59| 11070 |11.10.2020 Христо Иванов: Приемам това да ми е грешката и грехът - обвинението на Борисов, че съм го подвел . 2| 7387 |06.10.2020 Иво Христов: Брюксел бе принуден да признае тежката криза на демокрацията в България . 11| 9612 |31.08.2020 Политологът Б. Попиванов: Властта ”хвърля димки” за да обърка протестиращите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads