Реклама / Ads
6| 3532 |28.06.2023 ПОЛИТИКА

Йордан Божилов: Помощта за Украйна да се изпраща директно, за да се даде знак към ЕС и НАТО

.
Източник: стопкадър
България от самото началото на войната е изпращала оръжия за Украйна. Това е много важно за Украйна, защото България произвежда оръжия по стар съветски образец. Боеприпасите по съветски стандарт са изключително необходими на Украйна, за да се защитава.
 

Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV бившият зам.-министър на отбраната Йордан Божилов.

 

По времето на комунизма ние бяхме една от най-милитаризираните държави в света. Боеприпасите ни са планирани за 600-хилядна армия. Това имаше предвид и министърът на отбраната Тодор Тагарев – че на Украйна ще бъдат предоставени боеприпаси, които не са ни необходими, заяви Божилов.

 

По думите му е добре помощта да се изпраща директно, както за да се даде знак към партньорите ни в ЕС и НАТО, а и за да могат всички получени средства да останат в държавния бюджет, без да има разходи за посредници.

 

Бившият зам-.министър на отбраната е категоричен, че Украйна, като държава, станала жертва на агресия, има право да получи военна помощ.

 

Той коментира и взривовете в оръжейните складове на Емилиян Гебрев край Карнобат.

 

Трябва да стане ясно откъде идват тези атаки. Недопустимо е на територията ни да действат чужди агенти. Аз допускам, че зад тези действия стоят руските специални служби, посочи Йордан Божилов.

 

Трябва да обединим целия експертен потенциал на страната и да установим от какво е застрашена страната ни и към какво да се насочим. Трябва да подредим базовите неща, отбеляза той.

 

Бившият зам.-военен министър каза, че би подкрепил цялостно преформатиране на моделите в специалните ни служби.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6156 |12.01.2023 Велизар Шаламанов: Тревожно е как президентът защитава Кремъл и блокира помощта за Украйна . 0| 9824 |19.03.2022 Тошко Йорданов: Бойко и Каскета са мафия, такова е общественото мнение . 31| 7537 |13.01.2022 Емануил Йорданов: Фандъкова можеше да забрани протеста като нечистоплътна политическа манипулация . 65| 22565 |29.07.2021 Тошко Йорданов с остри думи към Христо Иванов. Нападна и Асен Василев: Откраднал е код, няма да е наш министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads