Реклама / Ads
17| 8830 |01.08.2018 ПОЛИТИКА

Истанбулската конвенция - програма за джендърско превъзпитание, смята д-р Николай Михайлов

.
Д-р Николай Михайлов
Истанбулската конвенция представлява програма за джендърско превъзпитание. Документът е ляволиберален феминистки текст. В конвенцията не става ясно докрай кое лице е жена. Това каза психиатърът д-р Николай Михайлов в ефира на БТВ.
 

„Понятието "джендър", което уплаши мнозина, е двусмислено. То е произведено от една идеология, която при усилие може да бъде разбрана. Ако конвенцията бъде четена повърхностно, става дума за насилието над жени, което е нещо отвратително. Фронт срещу това насилие е необходим. Тази конвенция е потребна, за да попадне в сферата на образованието, за да се стигне до трансформация на женския образ. Това не е безпроблемен документ. По тази причина съпротивата срещу него и идеологическата му основа продължава да се усилва“, подчерта психологът.

 

„Кой обаче стои зад него? Около защитата на Истанбулската конвенция се активизира ЛГБТ-обществото, което е спонсорирано от всички големи корпорации и неговата глобална програма за джендърно превъзпитание. ЛГБТ не е организация, защитаваща жените, а която защитава правото на всяко същество да се определи“, поясни д-р Михайлов.

 

Според него решението на Конституционния съд успокоява политическата среда. „Това, което следва не е това, което предхожда“.

 

Той коментира и политическата среда у нас. Николай Михайлов определи като преувеличено намерението на опозицията за заявка във властта. „Те нямат потенциал, въпреки че Корнелия Нинова показва смелост. Старае се да бъде модерна, и да покрие всички слоеве на българската социалност. Бойко Борисов обаче няма конкуренция в това отношение. Не трябва да се преправя, за да пътува по калните пътища и да общува с всеки. Харизмата му на простонародност е несравнима“, каза още психиатърът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7007 |09.06.2018 „Демократична България“: Парламентът да изиска от МС комплексна национална програма за превъоръжаване . 12| 9183 |08.03.2018 Велислав Минеков: Конвенцията не мина. Може да пребием балдъзата . 6| 7071 |07.03.2018 Скандал в парламента за Конвенцията и сделката за ЧЕЗ . 13| 7763 |14.02.2018 Борисов си каза приказката по bTV за Конвенцията, Западните Балкани, Банско...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads