Реклама / Ads
20| 7394 |29.12.2016 ПОЛИТИКА

Хр. Иванов: Нужна ни е лустрация от второ поколение

.
Христо Иванов
”Промените в съдебната система, в конституцията не са отвлечени неща. Когато хората са обречени на унизително безправие, това е конкретен разговор. Имаме изключително подробна антикорупционна програма. Тя ще включва идеята за лустрация, при това лустрация от второ поколение, защото ние се намираме вече 30 години по-късно и много неща вече са се случили”.
 
Това заяви бившият правосъден министър и лидер на "Да, България" Христо Иванов в клуб "Перото" пред  млади българи, живеещи  в чужбина.

Според него антикорупционната програма ще бъде тест за евентуалните политически партии, които искат да си сътрудничат с "Да, България". "Ако някой иска да си стисне ръцете с нас, той ще трябва да я подпише. Тя е вододелът между нас и другите политически партии", каза Иванов.

Бившия министър смята, че преборването на корупцията не е съвсем безнадеждна задача. "Не е здрава вътрешната структура на българската олигархия. Тя се крепи на идеята за своята безалтернативност", посочи Иванов.

Младежите, живеещи в чужбина, поискаха от бившия министър повече конкретни решения по секторните политики. Той подчерта обаче, че има и определен кръг въпроси, които бъдещото движение няма да включва в дневния си ред. Това са въпроси като хомосексуалните бракове и легализирането на марихуаната.

"Организираме тази среща в българи, които живеят в чужбина, за да поговорим как заедно бихме могли да почнем да мислим за България не като малка, смачкана страна, а като една голяма страна. Да започнем да говорим за това, че има български свят и макар днес вестниците да съобщават, че има рекорд по ниска раждаемост в България, има и по някои данни, 3 млн. българи в чужбина, които представляват един огромен резерв и потенциал", каза още Иванов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4625 |22.04.2024 Доц. Киселова за ФрогНюз: Това не са последните рокади в служебния кабинет, президентът има право да не издаде указ . 8| 5553 |21.04.2024 "Политико": На фона на одобрената от САЩ помощ за Украйна, Европа се бори със собствената си подкрепа за Киев . 5| 6053 |20.04.2024 Експерт: "Булгаргаз" няма експертния и кадрови капацитет да бъде играч на международния пазар с "Боташ" . 9| 2797 |19.04.2024 Кирил Петков съзря тайна завера между Борисов, Радев и Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads