Реклама / Ads
10| 10430 |10.06.2024 ПОЛИТИКА

ПП-ДБ изпраща в европарламента Минчев, Кънев и Хазарта, аут засега е Тафров

.
Европарламент
Новите трима евродепутати от "Продължаваме промяната - Демократична България" се очаква да бъдат Никола Минчев, Радан Кънев и Христо Петров - Ицо Хазарта, съобщва "Дневник". Резултатите не са окончателни, тъй като не всички протоколи от страната и чужбина са обработени. Към 12 часа в понеделник (10 юни) са обработени 77.28% от данните в Централната избирателна комисия.
 

По неофициална информация половината от гласовете за коалицията на изборите за европейски парламент са за доскорошния евродепутат Радан Кънев (квота на ДСБ) и за бившия председател на парламента Никола Минчев (квота на "Продължаваме промяната").

 

С преференции листата пренарежда и Христо Петров, който се очаква да бъде третият представител на обединението в Европейския парламент. Той беше на шесто място в нея.

 

Според данните към понеделник на обяд "Да, България" остава без представите. Вторият в листата на обединението Стефан Тафров засега е на четвърто място, което не е достатъчно. Елисавета Белобрадова, която бе на последното 17-то място в листата, се изкачва до петото място, но гласовете също не й достигат.


До момента "Продължаваме промяната - Демократична България" запазва мълчание, като изявления се очакват след обявяването на окончателните резултати.


В кампанията Христо Петров е заявявал публично, че ще отиде в Европейския парламент и ще се откаже от мястото си в Народното събрание, ако знае, че може да изпълни задачите, които си е поставил.


Представителите на обединението ще бъдат част и от различни партийни семейства в Брюксел - Радан Кънев отново ще е част от Европейската народна партия, към която принадлежи ДСБ. Представителите на "Продължаваме промяната" обаче се очаква да се присъединят към либералите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5312 |10.06.2024 "Алфа рисърч" при 100 % от паралелното преброяване: Седем партии влизат в парламента . 15| 8817 |06.06.2024 Осман Октай: Втрещих се от Румен Радев - такава любов към Путин! Очаквам да подаде оставка и да оглави партия . 14| 4181 |05.06.2024 „Маркет ЛИНКС“ преди вота 2 в 1: ГЕРБ - 24,7%, ПП-ДБ - 15,4%, ДПС - 12,3% . 4| 7343 |04.06.2024 Терзиев се извини за реорганизацията на "Витоша" и "Патриарха". Говори за 170 проблематични карти за паркиране

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads