Реклама / Ads
18| 5548 |06.01.2015 ПОЛИТИКА

Кънев: ДПС се изнервят, че има правителство, което не зависи от тях

.
Радан Кънев, лидерът на ДСБ
Искрено се надявам, че политиката е дейност на търсене на общия интерес. Ако това не е така тя става нелигитимна. Трябва да стъпиш на националната традиция и на патриотизма. Ние в РБ успешно търсим този тип нов патриотизъм - единството на българите и толерантността към чужденците.
 
Това каза лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев в сутрешния блок на бТВ, като сравни единството на Йордановден с политиката. Мисълта да се хвърли в ледените води на Йордановден го плаши и не би го направил, призна си политикът.

Според Кънев неразбирателството в коалицията е приключило. Ние търсим цялостните мерки за приемането на пенсионната реформа. Никога не се обиждам в политическите си отношения, категоричен бе той. Много пъти съм казвал, че не харесвам личните алегории в политиката. Това е сътрудничество и опит да се стигне до най-доброто решение.

Управлението не е нестабилно, това, че спорим и търсим общи въпроси - това е нещо добро и демократично начало, посочи Радан Кънев. Пукнатината в коалицията беше затворена преди празниците, увери Радан Кънев. Лютви Местан очевидно имаше проблем, за да влезе в този некрасив начин, за да раздава присъди. От ДПС трябва да разберат, че най-после България има правителство, което не разчита на тях и това ги изнервя.

Политикът е като съдията - колкото по-малко се набива на очи толкова е по-добре. Това правителство е стъпило на програма, а не на лични договорки. Ние вкарахме градивни преговори и компромис в името на общото добро. ДПС трябва да се промени. Ако искат отново да са част от властта ДПС и "Атака" трябва да се променят, категоричен е Кънев. Ако ДПС бъде пропусната във властта тя ще спре всички реформи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4897 |19.12.2014 Р. Кънев: Оживяват три кошмара за десния избирател . 17| 6306 |20.11.2014 Кънев: Няма да изолираме българските турци от властта, но без посредник като ДПС . 12| 6166 |14.11.2014 Радан Кънев: Задкулисието е по-малко при смяна на властта . 0| 5116 |09.11.2014 Московски: Избрахме конфигурация за правителство, която ще нанесе по-малко щети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads